خلیل‌زاد: برای ادامه مذاکرات صلح با طالبان به دوحه برمی‌گردم

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

همزمان با پیشروی‌های طالبان، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان برای پیگیری مذاکرات صلح میان دولت این کشور و طالبان به دوحه قطر سفر می‌کند. دور تازه این مذاکرات پس از مدتی وقفه آغاز شده است.

زلمی خلیل‌زاد، فرستادۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان در رشته توییت‌هایی از بازگشت به دوحه قطر برای پیگیری مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان خبر داد. 

او روز شنبه ۱۹ تیر (دهم ژوئیه) نوشت: «من به دوحه و منطقه برمی‌گردم تا توافق صلح بین جمهوری اسلامی [افغانستان] و طالبان را پیگیری کنم. همانطور که رئیس‌جمهور [بایدن] در سخنان اخیر خود به صراحت گفت ، تنها راه توافق مذاکره است.» 

خلیل‌زاد با بیان اینکه پایان حضور نظامی آمریکا در افغانستان، پایان تعهد آمریکا نسبت به این کشور نیست، افزود: «ما با تمام احزاب افغان و ذینفعان منطقه‌ای و بین‌المللی با تمام توان تلاش خواهیم کرد تا به طرفین کمک کنیم تا راهی برای پایان دادن به جنگ پیدا کنند.»

به گزارش خبرگزاری طلوع، پس از ماه‌ها بن‌بست در مذاکرات، دو طرف در چند روز اخیر پنج نشست برگزار کرده‌اند. در این گفت‌وگوها درباره قانون اساسی، برقراری آتش‌بس، نقشۀ راه سیاسی، مشارکت سیاسی و دورۀ گذار، بحث و تبادل نظر شده‌ است.

ناجیه نوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح افغانستان به خبرگزاری طلوع گفت: «این جلسات یک شب درمیان، میان دو طرف دائر می‌شود و صحبت روی اساسی‌ترین موضوعات، صورت می‌گیرد.»  

دور جدید مذاکرات در حالی آغاز شده که جنگ میان نیروهای دولتی و پیکارجویان طالبان افزایش یافته‌ و در دو ماه اخیر بیش از ۱۲۰ ولسوالی بدست طالبان افتاده‌ است.  

پیشروی‌هایی ‌که به گفته زلمی خلیل‌زاد، او را “شگفت‌زده” کرده است.  

میرحیدر افضلی، نماینده مجلس افغانستان می‌گوید: «یکی از دلایلی‌که ما امروز به این سرنوشت دچار شدیم، خروج بی قید و شرط نیروهای خارجی از افغانستان بود.»  

خروج نیروهای خارجی از افغانستان از پیش‌شرط‌های طالبان برای آغاز مذاکرات صلح بود. همچنین بر اساس این توافق، هزاران تن از جنگجویان زندانی این گروه آزاد شدند. از آن زمان طالبان توانسته است به پیروزی‌های چشمگیری در پیشروی‌های خود در داخل افغانستان دست پیدا کند. 

 

 

منبع:https://www.dw.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *