در یک اقدام با پیامی نمادین برای امارات، این دیدار مصادف با اتمام و افتتاح جاده «الربع الخالی» به طول 680 کیلومتر شد که رفت و آمد میان سعودیها و عمانیها را، دیگر بدون آنکه نیازی به عبور از امارات باشد، محقق کرد.
اما آیا ابن زاید عقب نشینی میکند؟ اینطور به نظر نمیرسد. وی تلاش خواهد کرد برای همتای سعودی خود توضیح دهد که قیمت اختلاف با او گران خواهد بود و وابستگی وی به امارات به حدی است که با کنار گذاشتن این کشور، خود را در معرض سقوط قرار خواهد داد. عربستان مثال قطر را در ذهن دارد که ریاض گرچه پشتیبانی امارات، مصر و بحرین از نیز به همراه داشت، خسارات فراوانی از این قطع ارتباط دید. بن زاید میتواند بیشتر تلاش کند تا بن سلمان را دوباره به دام بیندازد.
در مورد تنش میان مسقط و ابوظبی، موضوعی قدیمی است و دلیل اصلی آن جاهطلبیهای اماراتی در سرزمینهای سلطنت، به ویژه در استانهای مسندم و البریمی است، با وجود آنکه توافقنامه مرزی در سال 1999 بین زاید بن سلطان و قابوس بن سعید امضا شد.
بن زاید همیشه با تکبر برابر عمانیها برخورد کرده است و این امر کینه مردم را در سلطنت برانگیخته استه. نمونه ای از تحریکات وی نمایش نقشهای بود که استان مسندم را به عنوان سرزمینی متعلق به امارات در موزه لوور امارات نشان میداد و یک سال پیش کشته شدن یک شهروند عمانی به دلیل عبور از حصار مرزی با امارات، با وجود آنکه اماراتیها به طور مداوم از حصارهای مرزی عبور میکنند و به آنها شلیک نمیشود و نیز به کارگیری تیم های جاسوسی در داخل سلطنت که آخرین آنها تیمی 20 نفره بود که توسط مقامات عمان دستگیر شد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.