وزیر خارجه بحرین با بیان حساسیت کشورش نسبت به مذاکرات هستهای وین خواهان آن شده که به “اقدامات بیثباتکننده ایران” هم توجه کافی صورت گیرد. او عادیکردن مناسبات با ایران را مستلزم گامهای اعتمادساز تهران دانسته است.
عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین میگوید که سیاست این کشور در قبال “خطر هستهای ایران” روشن و مشخص است. او در یک کنفرانس خبری در روز دوشنبه (۲۱ تیر) در منامه، با بیان این که بحرین پیوسته به دنبال ایجاد منطقهای بهرهمند از صلح و ثبات و عاری از سلاحهای کشتار جمعی بوده، همین امر را انگیزه کشورش در پیگیری مذاکرات هستهای وین توصیف کرد.
او جامعه جهانی را فراخواند که “اقدامات بیثباتکننده ایران در منطقه و حمایت جمهوری اسلامی از تروریسم و گروههای شبهنظامی را هم در دستور کار قرار دهد. وزیر خارجه بحرین همچنین خواهان پایان برنامه موشکی ایران و توقف کار این کشور بر روی “توسعه سلاح هستهای” شد.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
الزیانی در بخش دیگری از کنفرانس خبری خود با توجه به “اهمیت ارتباط با کشور همسایه، ایران” از “ارسال نامههایی به تهران” خبر داد که به گفته او “تا کنون بیپاسخ ماندهاند”. او با ابراز تمایل به عادیسازی مناسبات با ایران، تصریح کرد که “اگر ایران گامهایی برای اعتمادسازی بردارد بحرین آماده گفتوگو با این کشور است.” الزیانی در این رابطه به تلاشهایی اشاره کرد که به گفته او از سوی دو کشور چین و روسیه صورت گرفته و هنوز به نتیجهای منجر نشدهاند.
رین چه متاثر از مناسبات تنگاتنگی که بحرین با عربستان سعودی دارد و چه به دلیل حمایت ایران از شیعیان بحرین که تهران آنها را مورد ستم اقلیت سنی حاکم بر بحرین توصیف میکند و چه به دلیل مناسبات تنگاتنگ بحرین با آمریکا پیوسته دچار نوسان و مناقشه بوده است.
به ویژه پس از بهار عربی و اعزام نیرو از عربستان به بحرین برای مقابله با موج اعتراضات، جمهوری اسلامی در حمایت از شیعیان بحرین و تهدید نظام سیاسی حاکم بر این کشور لحن و موضعی صریحتر گرفته و بحرین نیز گاه و بیگاه از “کشف و خنثیسازی گروههای تروریستی نزدیک به جمهوری اسلامی” خبر داده است.
اقدام سال گذشته بحرین در برقراری مناسبات با اسرائیل نیز خشم تهران را برانگیخت و سپاه پاسداران در بیانیهای از “انتقام سخت امت اسلامی” به ویژه شیعیان بحرین سخن گفت.
منبع:https://www.dw.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.