روسیه معتقد است که ثبات طولانی مدت یمن نیاز به توقف کامل درگیری ها و حل مشکلات موجود با مذاکره دارد. در جریان مذاکرات سوچی ، مسکو بر لزوم آغاز یک گفتگوی ملی گسترده تأکید کرد که به موجب آن رویکردها و نگرانی های همه نیروهای سیاسی پیشرو در یمن مورد توجه قرار می گیرد.
نکته قابل توجه این است که موضوع حل مناقشه یمن در مذاکرات روسیه و یمن بر سر موضوعات روابط دوجانبه غالب بود. و این نشان می دهد که مسکو به احتمال زیاد به دنبال انجام برخی اقدامات آزمایشی برای درگیری عمیق تر در پرونده یمن است.
برخلاف درگیری های سوریه و لیبی، موضوع حل و فصل یمن همیشه در سایه سیاست خاورمیانه روسیه باقی مانده است. در همان زمان ، مسکو به برقراری ارتباط با همه طرف های درگیر در یمن ادامه داد و آمادگی خود را برای مشارکت فعالتر در روند صلح در این کشور نشان داد.
در طول درگیری های یمن، مسکو علاقه مند به توسعه روابط با عربستان سعودی و امارات متحده عربی بود که در این رابطه روسیه از حمایت آشکار از ایران که به انصارالله کمک می کرد فاصله گرفت.
لاوروف در گفتگو با همتای یمنی خود به لزوم رفع محاصره و همچنین انجام اقدامات عملی فوری دیگر برای کمک به مردم غیرنظامی، صرف نظر از کنترل مناطق خاصی از کشور تاکید کرد.
در مذاکرات بین لاوروف و مبارک ، آنها همچنین در مورد پایگاه های نظامی خارجی در یمن گفتگو کردند. سرپرست وزارت امور خارجه یمن ، در مصاحبه ای با RIA Novosti ، اطلاعات در مورد وجود هرگونه توافق نامه ای با دولت هادی در مورد ایجاد پایگاه های دائمی نظامی خارجی در خاک این کشور، به ویژه پایگاه های اماراتی را رد کرد. وی همچنین گزارش های مربوط به حضور نظامی اسرائیل در جزیره سقطری را خیالی خواند.
این اظهارات در درجه اول از این جهت مهم بود که روسیه ممکن است همچنان به ایجاد پایگاههای نظامی خود در یمن علاقه نشان دهد. صالح ، رئیس جمهور سابق ، پیش از مرگ ، در سال 2016 ، به مسکو اعلام کرد که آماده حمایت از حضور نظامی روسیه در این کشور است. با توجه به این واقعیت که وضعیت اطراف پایگاه روسیه در بندر سودان به طور کامل روشن نشده و تصمیم نهایی در مورد طرف سودانی اعلام نشده است ، ممکن است مسکو یمن را به عنوان مکانی جایگزین برای پایگاه دریایی خود در دریای سرخ و اقیانوس هند انتخاب کند. بنابراین ، به احتمال زیاد نمایندگان یمن به صراحت گفته اند که حضور نیروهای اماراتی و تأسیسات نظامی در یمن پدیده ای موقتی است و در صورت اتخاذ تصمیم مناسب ، ممکن است نیروهای روسی به جای ارتش اماراتی در این پایگاه ها حاضر شوند.
در دوران اتحاد جماهیر شوروی ، احتمال ایجاد پایگاه دریایی در جزیره سقطری، جایی که نیروی دریایی شوروی تمرینات نظامی را با مشارکت تفنگداران دریایی انجام می داد ، مورد بررسی قرار گرفت. با این حال ، این پایگاه هرگز ایجاد نشده است زیرا در آن زمان یک پایگاه دائمی کاملاً مجهز از ناوگان شوروی در مجمع الجزایر دهلاک ، در اتیوپی (اریتره فعلی) ، در آن نزدیکی وجود داشت. در سال 2009 مجدداً اعلام شد که مسکو قصد ایجاد پایگاه دریایی در سقطری را دارد ، اما وقایع بهار عربی این نقشه ها را خنثی کرد.
روسیه همچنین مایل است همکاری های فنی و نظامی با یمن را که با جنگ داخلی در این کشور قطع شد، برقرار کند. در سال 2010 ، یمن آمادگی خود را برای خرید تجهیزات نظامی از روسیه در مجموع بیش از یک میلیارد دلار شامل 30 جنگنده MiG-29 SMT ، بالگردهای تهاجمی Mi-35 و Ka-52 و بالگردهای حمل و نقل نظامی از نوع Mi-17 اعلام کرد. همچنین تانک T-72M1 سیستم های ضد تانک Kornet-E ، سیستم های موشک پرتاب چندگانه Smerch و خودروهای جنگنده پیاده نظام BMP-3.
در سالهای 14-2013 ، پس از انقلاب در کشور ، برنامه های چنین خریدهایی توسط رهبری جدید یمن تأیید شد. در آن زمان ، Rosoboronexport ، تنها آژانس دولتی صادرات تجهیزات نظامی ، انتظار داشت که این سفارش را تا پایان سال 2021 به اتمام برساند. با این حال ، به دلیل تحریم تسلیحاتی که از سال 2015 اعمال می شد ، این قراردادها مسدود شد.
روسیه ارتباط خود با انصارالله را حفظ کرده و در عین حال سطح بالایی از تماس را با دولت هادی و همچنین با مجلس انتقالی جنوب، که نمایندگان آن نیز از مسکو بازدید کرده اند ، حفظ کرده است. آنها می توانند از این بسترها برای تنظیم ارتباطات بین طرف های مختلف درگیری و نمایندگان خود استفاده کنند. علاوه بر این ، در حل بحران یمن ، منافع روسیه و ایالات متحده ممکن است مشترک شود و هر دو کشور می توانند برای حل و فصل زودهنگام بحران یمن و غلبه بر فاجعه انسانی در این کشور در یک جهت عمل کنند.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.