دوم شرکت «یانس یانشا» نخست وزیر اسلوونی در نشست سازمان منافقین بود که موجبات اعتراض ایران را نیز به دنبال خود داشت. آن چه در این بین مغفول مانده و رسانه ها و تحلیلگران کمتر آن را مورد توجه قرار داده اند وابستگی حزبی و طیف سیاسی عاملان هر دو رخداد هستند.
سخنرانی یانس یانشا نخست وزیر اسلوونی در نشست سالانه سازمان منافقین
«چارلی وایمرز» نماینده پارلمان سوئد از حزبی با نام «دمکرات های سوئد» است که حزب راست افراطی سوئد محسوب می شود، لازم به ذکر است رویکرد ضد مهاجری، مخالف اتحادیه اروپا و پوپولیستی این حزب بیش از خود آن شهرت دارد. نخست وزیر اسلوونی نیز یک چهره راستگرای افراطی محسوب می شود که خبر تبریک وی به ترامپ پیش از اعلام نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی بایدن خبرساز شد. احزاب راست افراطی طی چند سال گذشته و به ویژه پس از بحران مهاجرت سال 2015 توانستند بر پایه هراس موجود از ورود مهاجران خارجی و افزایش بی اعتمادی مردم و نارضایتی نسبت به سیاستمداران جریان اصلی، خود را به عنوان صدای اکثریت خاموش معرفی کرده و از احزاب حاشیه ای کوچک به جریان های بزرگی مبدل شوند و در برخی کشورها حتی به جایگاه اجرایی هم دست پیدا کرده اند.
چارلی وایمرز از حزب دمکرات های سوئد و از نمایندگان ضد ایرانی پارلمان اروپا
اگرچه به طور کلی احزاب راست افراطی در اروپا از منظر ایدئولوژیک در مقایسه با دیگر جناح ها و احزاب نوعی متحد طبیعی و بالقوه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شوند، با این حال رویکرد آن ها همانگونه که ذکر شد در بسیاری از موارد برعکس کاملا خصمانه بوده است. از جمله وجوه تشابه احزاب راست افراطی اروپا و جمهوری اسلامی ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حال چرا علی رغم همه موارد مذکور احزاب راست افراطی به دشمنان جمهوری اسلامی مبدل شده اند؟ پاسخ این سوال را در چند نکته می توان خلاصه نمود:
مطالعه احزاب و جریان های سیاسی و درک مراکز مطالعاتی کشورمان معمولا امری درجه دوم و بعد از مسائل سیاست خارجی و روابط دوجانبه تلقی می شود، این در حالی است که در واقع سیاست خارجی بازتابی از تحولات داخلی و انتخابات در این جوامع محسوب می شود. از سویی دیگر حوزه جغرافیای اروپا در مراکز مطالعاتی و نهاد های تصمیمساز کشور اهمیت چندانی ندارد، در بهترین حالت نگاه ایرانی به اروپا تنها ذیل مسائل کشورهایی همچون بریتانیا و آلمان خلاصه می شود و روابط ایران و کشورهای اروپایی در چارچوب مسائل برجام نگریسته شده و عملا بسیاری از مناطق از جمله اروپای مرکزی نقشی در معادلات ندارد. نهایتا آنکه تنها بعد از وقوع چنین رویدادهایی است که توجهات به این مسئله جلب می شود، در حالی که مطالعات مسائل مربوط به احزاب، انتخابات، جریان های سیاسی و امثالهم در اکثر اندیشکده های جهان جایگاه ویژه ای دارد و بسیاری از پژوهشها بدون توجه به موضوعات روابط دوجانبه و سیاست خارجی صرفا برای درک و شناخت آرایش سیاسی و موضوعات ایدئولوژیک سیاست و احزاب در کشورهای هدف دنبال می شود. مطالعه موردی و کشوری احزاب و جریان های سیاسی، گروه های ذی نفوذ و شناخت سیاستمداران در کنار ساز و کار عملکرد سازمان ها و نهادهای سیاسی می تواند خلاء موجود در این بین را برطرف نماید.
باید توجه داشت هم اکنون گروهک منافقین به شکلی فرصتطلبانه از تمامی امکانات خود برای برقراری ارتباط با سیاستمدران اروپایی، نفوذ در ارکان و سازمان های اتحادیه اروپا و استفاده تبلیغاتی از آن ها بهره میبرد. در آخرین نمونه این گروهک که عملا از نظر ایدئولوژیک چپگرا محسوب میشود با برخی از احزاب راست افراطی همچون حزبvox در اسپانیا ارتباط برقرار کرده و به آن ها کمک های مالی نموده است.
مریم رجوی در کنار آنخو ویدال کوادراس رهبر حزب ووکس اسپانیا
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.