نگاهی به درگیری‌های جدید در قره‌باغ

 
در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
اخبار رسانه‌های منطقه‌ای حکایت از درگیری در منطقه قره باغ بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان دارند.
 اخبار منتشر شده از منطقه قره باغ حکایت از درگیریهایی در این منطقه بین نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.پایگاه 102 نظامی روسیه در ارمنستان و نیروهای حافظ صلح روسیه مستقر در بردزور (لاچین) امروز اعلام کردند که از دیروز دوشنبه ساعت 14:51 نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان شروع به زیر آتش گرفتن مواضع نیروهای ارمنی گرفته‌اند.تیراندازی در حال حاضر هم ادامه دارد. نظامیان روسیه هنوز در اوضاع دخالت نکرده‌اند.خبرها حاکی است که یک نفر در طرف ارمنستان زخمی شده است. در ساعت 15:10 نیز در منطقه مارتونی، نظامیان جمهوری آذربایجان به مواضع نظامی ارمنستان حمله کردند. درگیری های پراکنده بین دو طرف طی روزهای گذشته در جریان بوده است.

ارمنستان پس از شکست در جنگ ۴۴ روزه قره‌باغ از لحاظ نظامی و اقتصادی به شدت تضعیف شده و تا ۱۰ سال آینده توان جنگ با جمهوری آذربایجان را ندارد اما ایروان تلاش می‌کند پای نیروهای نظامی فرانسه و آمریکا را به منطقه باز کند.

با وجود اینکه بیش از 8 ماه از امضای سند 10 نوامبر صلح قره‌باغ می‌گذرد و بخش بزرگی از اراضی جمهوری آذربایجان آزاد شده، اما دولت ارمنستان در حال تبلیغات و تحرکات بین‌المللی علیه جمهوری آذربایجان بوده و این کشور را به تجاوز ارضی متهم می‌کند.

اقدامات ایروان این تلقی را به وجود می‌آورد که ارمنستان بیش از آنکه به دنبال صلح باشد در حال حرکت به سوی جنگ است.

البته ارمنستان پس از شکست در جنگ 44 روزه قره‌باغ از لحاظ نظامی و اقتصادی به شدت تضعیف شده و تا 10 سال آینده توان جنگ با آذربایجان را ندارد اما ایروان تلاش می‌کند پای نیروهای نظامی فرانسه و آمریکا را به منطقه باز کند و با استقرار آنها در مرزهای ارمنستان بتواند به کمک ده ها هزار جدایی‌طلب مسلح در خانکندی(استپاناکرت)، بار دیگر جنگ قره‌باغ را شعله‌ور کرده و به کمک قدرت‌های غربی ورق را به سود خود برگرداند.

درگیری‌های اخیر ارمنستان در مرز کلبجر که منجر به جان باختن تعدادی از نظامیان جمهوری آذربایجان شده، اقدامات یک کشور تازه فارغ شده از جنگ که سند صلح امضا کرده، نیست و ایروان در نظر دارد تا شعله‌های جنگ را روشن نگه دارد و راه را برای دخالت نظامی خارجی هموار کند.

در عین حال نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان، واقارشاک هاروطونیان روس‌گرا را از وزارت دفاع برکنار کرد و آرشاک کاراپتیان غرب‌گرا را به عنوان وزیر دفاع جدید ارمنستان تعیین کرد.

همچنین تعیین آرمن گریگوریان غرب‌گرا به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه موید دیگری از اجرای سیاست‌های فرانسه و آمریکا در ارمنستان به دست نیکول پاشینیان است.

عزل و منزوی کردن مقامات روس‌گرا توسط نیکول پاشینیان در حالی انجام می‌گیرد که اگر حمایت نظامی و مادی روسیه در جنگ 44 روزه قره‌باغ از ارمنستان صورت نمی‌گرفت، جمهوری آذربایجان نه‌تنها در آستانه آزادسازی کامل مناطق اشغالی قره‌باغ از جمله خانکندی و خوجالی بود بلکه حتی تمامیت ارضی ارمنستان هم به خطر می‌افتاد.

از طرف دیگر اتحادیه اروپا مبلغ 2.6 میلیارد یورو کمک مالی به ارمنستان اختصاص داده که این مبلغ برای یک کشوری با جمعیت کمتر از 3 میلیون، قابل توجه است و حتی با بودجه سالانه این کشور برابری می‌کند.

 

 

منبع:http://www.russiaviewer.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *