مسکو: مذاکرات راهبردی مانع از تضعیف چارچوب کنترل تسلیحاتی است

 
در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
روسیه با تاکید بر حمایت از افزایش ثبات بین المللی از راه‌های دیپلماتیک، اعلام کرد که مذاکرات راهبردی بین مسکو و واشنگتن می‌تواند از تضعیف کلیت نظام کنترل تسلیحات جهانی پیشگیری کند.

به گزارش تاس، همزمان با سی امین سالگرد پیمان کاهش تسلیحات «استارت یک» (START I)، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که گفتگوهای جامع راهبردی بین مسکو و واشنگتن ممکن است به روند غلبه بر تضعیف چارچوب کنترل تسلیحات جهانی کمک کند.

در بیانیه این وزارت خانه آمده است: روسیه همواره از افزایش ثبات راهبردی و امنیت بین‌المللی از طریق روش‌های سیاسی و دیپلماتیک شامل امضای پیمان‌ها و توافق نامه‌های مرتبط حمایت می‌کند. این مسئله مهمی است، مخصوصاً زمانی که تلاش‌هایی عامدانه در حال تضعیف چارچوب کنترل تسلیحات بین‌المللی و تضعیف پایه و بنیان‌های آن هستند.

وزارت خارجه روسیه در این بیانیه ادامه داد: ما معتقدیم که گفتگوی راهبردی دو جانبه پیچیده که (انجام آن) بین رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در دیدار ۱۶ ژوئن به توافق رسید ممکن است به غلبه بر این روند بسیار خطرناک کمک کند.

پیمان استارت یک که در ۳۱ جولای سال ۱۹۹۱ میلادی به امضای روسیه و آمریکا رسید، به اولین توافق بین‌المللی برای محدود کردن زرادخانه‌های تهاجمی استراتژیک دو ابرقدرت هسته‌ای تبدیل شد.

بیانیه این وزارتخانه در پایان افزود: برای مدت پانزده سال، این پیمان نقشی کلیدی در با ثبات کردن روابط روسیه با آمریکا در حیطه موشک و نیروی هسته‌ای بازی کرد و ضامن میزان شفافیت و پیش بینی پذیری لازم در سیاست‌های دو کشور بود. در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، مفاد پیمان «استارت ۱» پایه و مبنای پیمان جدید روسیه و ایالات متحده در مورد اقداماتی در راستای کاهش و محدودیت بیشتر تسلیحات تهاجمی استراتژیک موسوم به «استارت نو» (New START) شد که برای مدت پنج سال دیگر یعنی تا فوریه امسال تداوم یافت.

دور اول گفتگوهای حضوری ثبات راهبردی بین روسیه و آمریکا در روز چهارشنبه هفته گذشته در شهر «ژنو» سوئیس با حضور سرگئی ریابکوف و وندی شرمن معاونان وزارتخانه‌های خارجه روسیه و آمریکا برگزار شد.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا درباره اولین دور گفتگوهای ثبات راهبردی بین روسیه و آمریکا که چهارشنبه هفته گذشته انجام شد، اعلام کرد که این مذاکرات امیدوار کننده بوده است.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در همین زمینه این مذاکرات را حرفه‌ای و جدی ارزیابی کرد.

واشنگتن در فوریه سال جاری به طور رسمی پیمان استارت نو (New START) را توسعه داد. توافقی که تسلیحات هسته‌ای طرفین را به ۷۰۰ موشک، ۸۰۰ پرتابگر موشک و یک هزار و ۵۵۰ کلاهک جنگی تا ۵ فوریه ۲۰۲۶ محدود می‌سازد. تصمیم آمریکا برای احیای این پیمان که توسط «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت ایالات متحده و «دیمیتری مدودوف» رئیس جمهور وقت روسیه (در سال ۲۰۱۰) امضا شده بود، مورد استقبال مسکو قرار گرفت.

واشنگتن در همین رابطه بارها از چین خواسته است که همراه با روسیه به گفتگوهای کنترل تسلیحات بپیوندد. در همین حال پکن اعلام کرده است که زرادخانه‌های این کشور در مقایسه با زرادخانه‌های آمریکا کوچک است اما چین آماده است گفتگوهایی دو جانبه درباره امنیت راهبردی با آمریکا «بر اساس اصل مساوات و احترام متقابل» داشته باشد.

از سرگیری مذاکرات احیای پیمان استارت نو در پی گفتگوهای «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیدار ماه گذشته شأن در ژنو سوئیس است. آنها توافق کردند که مذاکرات موسوم به «گفتگوهای ثبات راهبردی» بین دو کشور با هدف کاهش خطر جنگ هسته‌ای، مجدداً شروع شود.

تمدید توافق کنترل تسلیحات پیش از این تحت تأثیر تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر بحران در اوکراین، ادعاهای مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و حملات سایبری منسوب به روسیه قرار گرفته بود.

 

 

 

منبع:http://www.russiaviewer.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *