سباستین کورتس، صدراعظم اتریش روز یکشنبه به اتحادیه اروپا هشدار داد خود را برای سیل مهاجران افغانی آماده کند. او در این مورد تاکید کرد: «با پذیرش تعداد زیادی از افغانها توسط آلمان و اتریش -مانند سال 2015- مشکلات افغانستان حل نخواهد شد. بسیار خوشحالم سیاستی که اروپا و آلمان سال 2015در قبال مهاجرت بیرویه داشتند، اکنون تغییر کرده است. به عنوان اتحادیه اروپا باید تابستانِ امسال اقداماتی انجام دهیم تا از وقوع اتفاقاتی مانند 2015 جلوگیری کنیم. اگر افغانها مجبور به فرار شوند، کشورهای همسایهای مانند ترکیه یا مناطق امن افغانستان قطعا مکان مناسبی برای آنان خواهد بود. پذیرش پناهندگان بیشتر از افغانستان، منجر به جنایات خشونتآمیز دیگری میشود.»
گرالد کناوس، موسس اتاق فکر ابتکار برای ثبات اروپایی ESI بر خلاف کورتس راهکارهای دیگری پیشنهاد میکند: «تمام کشورهایی که 20 سال در افغانستان جنگیدهاند، اکنون نباید مسئولیت خود را کنار بگذارند. آنها باید با همکاری هم به پناهندگان افغان در کشورهایی که ایستگاه اول مهاجرتشان است، کمک کنند. به ویژه در ترکیه، حمایت از پروژههای مربوط به پناهندگان در ترکیه با کمک کشورهای دیگر و یا از طریق پیمانهای جدید پناهندگی با اتحادیه اروپا که ارزش میلیاردها یورو داشته باشند، در نهایت به نفع اروپاییها است.»
ویکتوریا رِتیش، کارشناس امور مهاجرت از شورای روابط خارجی آلمان DGAP، اقدامات زیر را توصیه میکند: «انعقاد پیمانهای چند ساله برای حمایت از مهاجران افغان در کشورهای دیگر، تدوین برنامه پذیرش پناهندگان شناختهشده (اسکان مجدد) و اصلاح سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا میتوانند راهکارهای مناسبی باشند. تا زمانی که اصلاحات انجام نگرفته، آن دسته از کشورهای اتحادیه که آماده اقدام هستند، باید دست به دست هم دهند تا راهحلهای جدید را با هم امتحان کنند. با توجه به اظهارات کورتس باید گفت به جای ایجاد هراس، لازم است در قبال کسانی که به دنبال محافظت هستند، استراتژیهای منطقی به کار گرفت.»
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.