سیاست برده‌داری عربستان علیه مهاجران یمنی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
سایت آمریکایی میدل ایست آی اعلام کرد که مقامات سعودی عامدانه یمنی‌ها را تحقیر و برده‌داری را به آن‌ها تحمیل می کننند. یمنی‌ها در عربستان با تحقیر، اقدامات خودسرانه و اخراج اجباری و همچنین بردگی از طریق سیستم حمایتی روبرو هستند.

در جنوب عربستان سعودی ، که از لحاظ تاریخی بخشی از یمن بود ، یمنی‌هایی که خدمات با کیفیتی به مردم داخلی در بخش آموزش عالی و بهداشت ارائه می‌دهند، اکنون در معرض تهدید قرار دارند. مقامات سعودی بدون هشدار، قرارداد بیش از 100 کارمند دانشگاه و کادر پزشکی را بلافاصله در دانشگاه و بیمارستان‌ نجران فسخ کردند. پیش بینی می‌شود که این اقدام مقامات سعودی در دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های مناطق جنوبی عربستان گسترش یابد.

صدها کارگر، کارفرما، کارمند و کارگر یمنی نگران سرنوشت خود هستند ؛ چراکه می‌دانند اخراج اجباری در انتظار آن‌ها است. بسیاری از آنها در حال حاضر در شرایط سختی زندگی می‌کنند و آمادگی مواجهه با پیامدهای منفی بیکاری و تاثیر آن بر زندگی خود را ندارند.

طی 15 سال گذشته، ده‌ها مدرس دانشگاه یمنی به دلیل افزایش تقاضا برای مهارت‌های خود در دانشگاه‌های عربستان ، به ویژه در جنوب ، دانشگاه‌های یمن را ترک کرده‌اند. پیش بینی می‌شود که عربستان در استخدام کارکنان با تجربه مشکل دارد و این امر در مورد کادر پزشکی نیز صدق می‌کند؛ چراکه صدها نفر در همان مدت به بیمارستان‌های عربستان آمدند.

این کادر علمی و پزشکی پس از سالها خدمت در عربستان اکنون با آینده‌ای نامعلوم روبرو هستند و تنها یک گزینه به آنها داده شده است: ترک عربستان. امروز دولت عربستان از بازرگانان یمنی که با وجود قوانین اقامت کار کرده‌اند، می‌خواهد پس اندازهای خود را که بالغ بر میلیاردها ریال برآورد شده است ، در اختیار حامیان سعودی قرار دهند. آنها همچنین با تهدید اخراج روبرو هستند.

به گزارش تسنیم ده‌ها هزار خانواده یمنی در حال جستجو برای یافتن یک محیط زندگی راحت‌تر و امن‌تر هستند. بسیاری از ملت یمن علیرغم جنگ ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان سعودی که می‌خواهند کشور یمن را نابود کنند، به یمن بازگشته‌اند.

مقامات #ریاض باید در این اقدامات خود تجدید نظر کنند، زیرا این اقدام خطری واقعی برای خود عربستان سعودی است؛ چراکه به نفع عربستان نخواهد بود که این دیدگاه را در میان یمنی‌ها ایجاد کند که ریاض تنها دشمن واقعی یمن است.

چگونه نیروهای نظامی ، امنیتی و اقتصادی عربستان نمی‌توانند از مرزهای خود با یمن محافظت کنند؟ آیا واقعاً مقامات سعودی معتقدند که با هدف قرار دادن یمنی‌های که در عربستان زندگی و کار می‌کنند ، امنیت را به دست خواهند آورد؟ مقامات سعودی باید بدانند که چالش‌های امنیتی در جنوب و شرق عربستان از سوی مردم یمن ناشی نمی‌شود ، بلکه از عوامل دیگری ناشی می‌شود و اقدامات آن‌ها غیرقانونی و غیرموجه است. از جمله این عوامل می‌توان به عملکرد ضعیف نیروهای مسلح سعودی در یمن و فساد طبقاتی افسران نظامی ، دیپلماتیک و اطلاعاتی اشاره کرد.

بسیاری از فعالان هشدار دادند که حدود 800 هزار یمنی در استان‌های جنوبی عربستان با وجود شرایط جنگ در کشورشان با خطر اخراج روبرو هستند بدین ترتیب هشتگ «سعودی_ اخراج_یمنی‌ها» گسترش یافت.

پیش از این منابع آگاه گزارش دادند که مقامات سعودی 4 ماه به شهروندان خود مهلت دادند تا کارگران یمنی در منطقه مرزی #جیزان را اخراج کنند.

ناظران وضعیت #یمن بر این باورند که اگر این خبر صحت داشته باشد پیش بینی می‌شود که عربستان سعودی از همکاری نزدیک یمنی‌ها با نیروهای ارتش یمن و کمیته‌های مردمی – انصارالله – در مناطق مرزی نگران باشد.

با وجود آنکه عربستان شدیدا به این اصلاحات اقتصادی نیاز داشته اما این می‌تواند یک تاثیر خطرناک پیش‌بینی نشده برایش به همراه داشته باشد. این احتمال وجود دارد که هزاران یمنی اخراج شده که مجبور به بازگشت به کشور درگیر بحران انسانی و بدون فرصت اقتصادی خود شده‌اند، سلاح به دست گرفته و به انصارالله یا نیروهای یمن و کمیته‌های مردمی بپیوندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *