پاکستان آنچه آرزو میکرد، به دست آورد؛ اما پشیمان خواهد شد. با تسلط طالبان بر افغانستان، پاکستان در برابر افراطگرایی در داخل کشور آسیبپذیرتر میشود و در صحنۀ جهانی نیز منزوی¬تر خواهد شد.
پیروزی طالبان برای صلح و امنیت داخلی پاکستان فاجعهبار خواهد بود. افراطگرایی اسلامی، جامعۀ پاکستان را به دستههای فرقهای تقسیم کرده است و قدرتگرفتن اسلامگرایان افغان در کشور مجاور فقط باعث جسورشدن رادیکالها در داخل کشور خواهد شد. تلاش برای درهمشکستن طالبان ممکن است به بازگشت خشونت و حملۀ طالبان پاکستانی به اهدافی در داخل پاکستان منجر شود. اگر جنگ بین طالبان و مخالفان آنها وخیمتر شود، پاکستان مجبور است با جریان جدیدی از پناهندگان مقابله کند. جنگ داخلی در کشور همسایه، بیشتر، به اقتصاد کشورِ در حال تقلا آسیب خواهد رساند. منتقدان پاکستانی مدتهاست که از سناریوی درگیری کشورشان با طالبان ترسیده و آن را پیشبینی کردهاند؛ اما ژنرالهای پاکستان، طالبان را بهعنوان شریکی مهم در رقابت خود با هند میدانند. در همین حال، رهبران غیرنظامی در اسلامآباد، سیاستی را پذیرفتند که به حذف نفوذ واقعی یا درکشدۀ هند در افغانستان اولویت میدهد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.