۶۰۰ هزار نفر در اسرائیل دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

بیش از نیم میلیون از جمعیت ۹ میلیون نفری اسرائیل دوز سوم واکسن کرونا را نیز دریافت کرده‌اند. بررسی نتایج تحقیقات انجام‌شده نشان از موفقیت چشمگیر دوز سوم واکسن کرونا دارد.

تزریق دوز سوم واکسن کرونا از اواخر ماه ژوئیه در اسرائیل آغاز شد. بر اساس تصمیم دولت این کشور، افراد سالمند و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند برای بار سوم واکسینه می‌شوند. این تصمیم پس از آن گرفته شد که تحقیقات نشان دادند میزان حفاظت از ویروس در بدن این افراد رو به کاهش می‌رود.

به ویژه با توجه به سویه دلتای ویروس کرونا تجدید واکسن برای رسیدن به میزان بالای آنتی‌بادی در بدن ضروری شمرده شده تا از عفونت جدید جلوگیری شود.

لزوم تزریق دوز سوم واکسن کرونا هنوز از سوی ادارات بهداشت آمریکا اعلام نشده است اما حالا اسرائیل به نتایج قابل توجهی از این مرحله دست پیدا کرده است.

نظرسنجی از کسانی که دوز سوم واکسن بایون‌تک−فایزر را دریافت کرده‌اند نشان می‌دهد که عوارض این دوز یا مانند دو دوز قبلی و یا کمتر از آن بوده است.

برای این نظرسنجی  ۴۵۰۰ نفر از کسانی که در فاصله ۳۰ ژوئیه تا اول اوت دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، مورد پرسش قرار گرفته‌اند. ۸۸ درصد پرسش‌شوندگان گفته‌اند که در روزهای پس از تزریق دوز سوم حسی شبیه یا بهتر از دوز دوم داشته‌اند.

۳۱ درصد تنها از درد محل تزریق واکسن شکایت کرده‌اند. حدود ۰/۴ درصد از پرسش‌شوندگان گفته‌اند که دچار مشکل تنفسی داشته‌اند و یک درصد هم به دلیل عوارض بیشتر مجبور به مراجعه به پزشک شده‌اند.

یکی از همکاران بزرگترین مرکز خدمات سلامتی اسرائیل تاکید کرده که این نتایج “اولین” گزارش‌ها و نیز گزارش‌هایی هستند که افراد خودشان بیان کرده‌اند، اما امکان مقایسه با عوارض جانبی دوز دوم را فراهم می‌کنند.

 

به گفته او نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که در بیشتر موارد عوارض دوز سوم یا نوبت یادآوری واکسن کرونا همانند دوز دوم است، اگرچه هنوز مطالعه درازمدتی درباره اثرات و میزان حفاظت این دوز صورت نگرفته است.

با این حال این نتایج نشان می‌دهند که به منظور مدیریت بحران برای افراد بالای ۶۰ سال استفاده از دوز سوم در شرایط کنونی همراه با رعایت مقررات کرونایی و پرهیز از تجمع در مکان‌های بسته ضروری است.

Symbolbild Corona Impfstoff Biontech und Pfizer

آنتی‌بادی بیشتر برای کسانی که پیوند عضو دارند

درباره تاثیرات دوز سوم بر میزان آنتی‌بادی نیز تحقیقات اولیه‌ای انجام شده است. بر اساس این تحقیقات میزان آنتی‌بادی در بدن کسانی که پیوند ریه، کلیه یا قلب انجام داده‌اند، پس از دوز سوم واکسن کرونا دوبرابر می‌شود.

نتایج این تحقیقات که بر روی ۴۰ بیمار با سیستم ایمنی ضعیف انجام شده روز سه‌شنبه ۱۰ اوت از سوی بیمارستان محل انجام تحقیق منتشر شد و در حال حاضر برای انتشار در یک مجله تخصصی از سوی کارشناسان در حال بررسی است. در نهایت این تحقیق باید بر روی ۳۰۰ بیمار انجام پذیرد.

 

بر اساس تحقیقاتی که تا کنون انجام شده، میزان آنتی‌بادی در بدن ۷۳ درصد کسانی که پیشتر عمل پیوند کلیه انجام داده بودند، پس از تزریق دوز سوم واکسن کرونا افزایش داشته است. این در حالی است که تنها ۳۵ درصد این افراد پس از تزریق دوز دوم واکسن کرونا میزان آنتی بادی در بدنشان افزایش داشت.

در مورد کسانی که پیوند ریه انجام داده‌اند ۳۳ درصد پس از تزریق سوم و ۱۸ درصد پس از تزریق دوم میزان آنتی‌بادی در بدنشان افزایش یافته است.

۵۸ درصد کسانی که پیوند قلب داشته‌اند پس از دوز سوم واکسن کرونا و ۳۱ درصد پس از دوز دوم آنتی‌بادی‌هایشان افزایش داشته است.

در میان این افراد نیز به غیر از درد در محل تزریق، عارضه جانبی خاصی پس از دوز سوم واکسن مشاهده نشده است.

دکتر توویا بن‌گال مدیر بخش نارسایی‌های قلبی در بیمارستان بلینسون می‌گوید: «توصیه ما به همه کسانی که عمل پیوند عضو انجام داده‌اند این است که دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند چرا که زندگی‌شان نجات می‌یابد.»

در این مدت تا ۶۰۰ هزار نفر در اسرائیل سومین دوز واکسن بایون‌تک-فایزر را دریافت کرده‌اند. تا کنون این دوز تنها برای افراد بالای ۶۰ سال توصیه شده بود اما از این پس افراد بالای ۵۰ سال نیز می‌توانند دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند.

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل گفته ۹۰ درصد مبتلایان جدید کرونا ۵۰ سال به بالا هستند.

منبغ:https://www.dw.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟