انتخاب رئیس‌جمهور ایران مسیر جدیدی برای اخاذی هسته‌ای فراهم می‌کند

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
انتخاب رئیس‌جمهور ایران مسیر جدیدی برای اخاذی هسته‌ای فراهم می‌کندجذاب‌تر استفاده کند.»

اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ در تحلیلی به قلم «بهنام بن طالب لو و آندرا استریکر» می‌نویسد: «علی‌رغم حمایت لفظی ابراهیم رئیسی از دیپلماسی هسته‌ای، ایران سعی می‌کند مطالبات و خواسته‌های خود را در مسئله هسته‌ای افزایش دهد و از غرب بیشتر اخاذی کند. در این راستا واشنگتن نباید به تهران اجازه دهد تا بازه زمانی بین زمان کنونی و دوران تنفیذ رئیس‌جمهور جدید به‌عنوان مکانیسمی برای بهبود شرایط جذاب‌تر استفاده کند.»

در بخش زیر به نکات و گزاره‌های اصلی این یادداشت اشاره می‌کنیم

  • تهران در حال تکرار مطالبات خود مبنی بر لغو تمامی تحریم‌های دوران ترامپ است. مقاصد اصلی این تحریم‌ها، هدف قرار دادن شبکه منطقه‌ای، تجارت غیرقانونی، برنامه موشکی و نظامی ایران بود. تحریم‌های اقتصادی فلج‌کننده توانست ضمن کاهش درامد ایران، مانع سیاست‌های امنیتی این کشور در منطقه شود. بر اساس گزارش‌ها، مذاکره‌کنندگان ایرانی خواستار لغو فهرست گسترده‌تر تحریم‌ها شده که امکان جریان مالی و سرمایه‌گذاری خارجی به ایران را فراهم می‌کند. البته این موارد به‌عنوان غرامت خروج آمریکا از برجام تنظیم‌شده و تا زمانی که تحقق پیدا نکنند، تهران از معکوس سازی پیشرفت‌های خود در برنامه غنی‌سازی اورانیوم امتناع می‌ورزد و به عدم همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه می‌دهد.
  • ایران برای اخاذی از غرب و جامعه بین‌الملل، ممکن است از طریق شبه‌نظامیان نیابتی خود، حملاتش به منافع آمریکا را در عراق افزایش دهد، برای کشتی‌های آمریکا در منطقه مزاحمت‌هایی ایجاد یا مواضع عربستان سعودی و شرکای دیگر آمریکا را در منطقه مورد هدف قرار دهد. در حوزه هسته‌ای، آیت‌الله خامنه‌ای و شورای عالی امنیت ملی می‌توانند به مجلس تندرو دستور دهد قانونی را به تصویب برسانند که گسترش و پیشرفت فعالیت هسته‌ای اجتناب‌ناپذیر است.

نویسنده در بخش پایانی یادداشت می‌نویسد: «ایدئال این است که هیئت‌های آمریکایی و اروپایی برای دور هفتم مذاکرات برجام به وین بازنگردند و در مقابل برجام معیوب و ناقض را لغو و رژیم تحریم‌های چندجانبه را علیه ایران دوباره آغاز کنند. جامعه بین‌المللی باید به یاد داشته باشد رژیمی که به‌راحتی اخاذی می‌کند، هرگز راضی نخواهد شد. پس از سه سال فشار حداکثری، اقتصاد ایران به‌شدت نیازمند آرامش است. دولت بایدن و همتایان اروپایی او باید از اهرم قدرت و فشاری که دولت ترامپ در اختیارشان قرار داده، استفاده کنند و اجازه ندهند که ایران شرایط هسته‌ای خود را از طریق اخاذی دیکته کند.»

 

 

منابع پژوهش در دفتر اندیشکده موجود است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *