بانک جهانی تأمین مالی پروژه‌های عمرانی افغانستان را متوقف کرد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

بانک جهانی در پی قدرت‌گرفتن طالبان در افغانستان پرداختی‌های جدید در رابطه با پروژه‌های توسعه و عمران برای این کشور را به طور موقت متوقف کرد. این نهاد جهانی نسبت به رعایت حقوق بشر و حقوق زنان ابراز نگرانی شدید کرده است.

 

یک سخنگوی بانک جهانی گفته است این نهاد بین‌المللی نسبت به وضعیت حاکم بر افغانستان و تأثیرات آن بر رشد آتی این کشور، به ویژه در رابطه با حقوق زنان به شدت نگران است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، قرار است اقدامات بعدی بانک جهانی در هماهنگی با جامعه بین‌الملل و شرکای همکاری‌های توسعه و عمران صورت بگیرد.

سخنگوی این سازمان بین‌المللی افزود مسئله بر سر یافتن راه‌هایی است که پیشرفت‌هایی را که حاصل کار سخت در افغانستان بوده‌اند بتوان حفظ کرد و اینکه بتوان به پشتیبانی از انسان‌ها ادامه داد.

افغانستان در زمره کشورهای فقیر جهان به شمار می‌رود. بانک جهانی تاکنون مهم‌ترین تأمین‌کننده مالی پروژه‌های عمرانی این کشور بوده است.

نگرانی سازمان ملل نسبت به رعایت حقوق بشر و زنان

میشل باچله، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو یک هفته پس از روی کار آمدن طالبان از اعدام‌های خودسرانه غیرنظامیان و اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان خبر داد.

این مقام سازمان ملل در اجلاس ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان گفت که آزادی تردد زنان در برخی مناطق محدود شده و دختران اجازه ندارند به مدرسه بروند. اعتراضات مسالم‌ت آمیز مردم افغانستان نیز سرکوب شده است.

باچله از جامعه جهانی خواست اقدامات طالبان را به طور سیستماتیک و دقیق مورد نظارت قرار دهد.

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین هشدار داد خطرات جدی برای زنان، روزنامه نگاران و نسل جدید شخصیت‌های شاخص جامعه مدنی که در سال‌های اخیر فعال بود‌ه‌اند نیز وجود دارد.

این مقام سازمان ملل متحد همچنین خاطرنشان کرد که اقلیت‌های مختلف قومی و مذهبی افغانستان نیز در معرض خشونت و سرکوب قرار گرفته‌اند.

باچله خواستار فراهم ساختن مسیرهای امن برای پناهجویان افغان شد. او گفت کشورها باید برنامه اسکان و رسیدگی به تقاضای پناهندگی را توسعه دهند و علاوه بر این باید اخراج پناهجویان افغان را متوقف کنند.

نصیر احمد اندیشه، نماینده دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد در ژنو نیز وضعیت کشورش را “بسیار ناامن و وحشتناک” توصیف کرد.

او گفت که میلیون‌ها نفر نگران جان خود هستند. گزارش‌هایی از جستجوهای سیستماتیک و خانه به خانه وجود دارد.

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد از طالبان خواست تا به حقوق بشر احترام بگذارند و حقوق دختران و زنان افغانستان از جمله برای تحصیل را رعایت کنند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قادر است قطعنامه‌ای تصویب کند یا کمیسیون تحقیق تشکیل دهد. در این شورا ۴۷ کشور عضویت دارند.

اجلاس ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان به درخواست پاکستان و سازمان همکاری اسلامی (OIC) تشکیل شد.

 

 

 

منبع:https://www.dw.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *