اندیشکده آمریکایی «واشینگتن انستیتو برای سیاست خاور نزدیک» در تحلیلی به قلم «سایمون هندرسون» مینویسد: «کاهش قیمت نفت در معاملات اولیه روز دوشنبه در آسیا به دلیل احیای کووید 19 و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی است و حملات ادعایی ایران به نفتکش اسرائیل در نزدیکی تنگه هرمز تأثیری بر قیمت نفت نداشته است.»
نویسنده در بخش پایانی یادداشت معتقد است: «شاید آنچه نگرانکنندهتر است این مسئله است که حمله به نفتکش اسرائیلی باعث محاسبات مجدد گزینههای نظامی آمریکا و انگلیس علیه ایران شود. اگر یک پهپاد بتواند به نفتکش ضربه زند، ممکن است بتواند به یک ناو هواپیمابر خسارت بزند.
از بعد دیپلماتیک، واشنگتن و لندن ممکن است به دلیل عدم تمایل شرکای عربی برای تقابل نظامی با ایران محدود شوند. انعطاف و عدم تمایل دولت بایدن در قبال استفاده از زور باعث شده که کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی از طریق کانالهای دیپلماتیک به سمت سازش با تهران قدم بردارند.
موازنه آنها بین هراس از ایران، روابط جدید با اسرائیل و تعامل با همسایه بزرگترشان در آنسوی آبهای خلیجفارس بهاحتمال زیاد فریبکارانه است. انکار مداخله ایران باعث چنین نتیجهگیری شده است؛ زیرا تهران بهاندازه همسایگانش به صادرات نفت نیاز دارد و چشم بازار نفت همچنان خلیجفارس را زیر نظر خواهد داشت؛ اما نگرانی اصلی آنها تأثیر کووید 19 بر اقتصاد جهانی است.»
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.