چه چیزی برای قیمت نفت بدتر است – ایران متخاصم یا کووید احیاشده؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
چه چیزی برای قیمت نفت بدتر است - ایران متخاصم یا کووید احیاشده؟

اندیشکده آمریکایی «واشینگتن انستیتو برای سیاست خاور نزدیک» در تحلیلی به قلم «سایمون هندرسون» می‌نویسد: «کاهش قیمت نفت در معاملات اولیه روز دوشنبه در آسیا به دلیل احیای کووید 19 و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی است و حملات ادعایی ایران به نفت‌کش اسرائیل در نزدیکی تنگه هرمز تأثیری بر قیمت نفت نداشته است.»

در بخش زیر به نکات و گزاره‌ های اصلی این یادداشت اشاره می‌کنیم

 

  • یک واقعیت ناخوشایند برای اقدامات دیپلماتیک این است که رویداد حمله به نفت‌کش اسرائیلی در نزدیکی تنگه هرمز بخشی از جنگ سایه تشدید یافته اسرائیل و ایران است. در طی یک سال گذشته، کشتی‌های ایرانی در سواحل سوریه و دریای سرخ هدف خرابکاری و حملات اسرائیل قرارگرفته‌اند و حتی اسرائیل در کنار تلاش برای ممانعت ایران در دستیابی به سلاح اتمی و عملیات خرابکارانه در تأسیسات هسته‌ای ایران، سعی می‌کند مواضع گروه‌های نیابتی همسو با ایران در سوریه را مورد هدف قرار دهد؛ بنابراین حمله ایران به کشتی اسرائیل را می‌توان اقدام تلافی‌جویانه در نظر گرفت. درحالی‌که ایالات‌متحده و بریتانیا و سایر کشورها خواهان این هستند که از طریق دیپلماسی به مشکل برنامه هسته‌ای و بی‌ثبات‌سازی ایران بپردازند، اما اسرائیل فکر می‌کند زمان برای این هدف باقی نمانده یا یک رویکرد چندوجهی در قبال ایران اجتناب‌ناپذیر است.

 

نویسنده در بخش پایانی یادداشت معتقد است: «شاید آنچه نگران‌کننده‌تر است این مسئله است که حمله به نفت‌کش اسرائیلی باعث محاسبات مجدد گزینه‌های نظامی آمریکا و انگلیس علیه ایران شود. اگر یک پهپاد بتواند به نفت‌کش ضربه زند، ممکن است بتواند به یک ناو هواپیمابر خسارت بزند.

 از بعد دیپلماتیک، واشنگتن و لندن ممکن است به دلیل عدم تمایل شرکای عربی برای تقابل نظامی با ایران محدود شوند. انعطاف و عدم تمایل دولت بایدن در قبال استفاده از زور باعث شده که کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی از طریق کانال‌های دیپلماتیک به سمت سازش با تهران قدم بردارند.

موازنه آن‌ها بین هراس از ایران، روابط جدید با اسرائیل و تعامل با همسایه بزرگ‌ترشان در آن‌سوی آب‌های خلیج‌فارس به‌احتمال زیاد فریبکارانه است. انکار مداخله ایران باعث چنین نتیجه‌گیری شده است؛ زیرا تهران به‌اندازه همسایگانش به صادرات نفت نیاز دارد و چشم بازار نفت همچنان خلیج‌فارس را زیر نظر خواهد داشت؛ اما نگرانی اصلی آن‌ها تأثیر کووید 19 بر اقتصاد جهانی است.»

 

 

 

منابع پژوهش در دفتر اندیشکده موجود است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *