ارزیابی بحران سیاسی و اقتصادی لبنان و چالش‌های سیاست ایالات‌متحده

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
ارزیابی بحران سیاسی و اقتصادی لبنان و چالش‌های سیاست ایالات‌متحده

اندیشکده آمریکایی «واشینگتن انستیتو برای سیاست خاور نزدیک» در تحلیلی به قلم «دیوید شنکر» به تبیین و بررسی بحران سیاسی و اقتصادی لبنان و چالش‌های آن بر منافع و سیاست ایالات‌متحده پرداخته است که در بخش زیر به نکات و گزاره‌های اصلی این یادداشت اشاره خواهیم کرد.

  • سیاست دولت بایدن در قبال لبنان نشانگر تداوم سیاست‌های دونالد ترامپ است. واشنگتن همچنان در قالب حمایت از بانک جهانی در راستای تأمین بودجه برای برنامه امنیت اجتماعی و برنامه جهانی غذا، به کمک‌های بشردوستانه از مردم لبنان ادامه می‌دهد. اگرچه دولت بایدن به دنبال ثبات در لبنان است؛ اما حاضر نیست که هزینه‌ی آن را بدون قید و شرط بپردازد و درواقع ایالات‌متحده، ارائه کمک‌های بشردوستانه را مشروط به اصلاحات مدنظر صندوق بین‌المللی پول کرده است.
  • دولت بایدن در راستای اصلاحات بنیادین در لبنان باید تلاش کند تا وجوه اختلاس شده از طریق فساد مالی به مردم لبنان بازگردانده شود. تداوم فساد مالی ضمن تضعیف امنیت عمومی، می‌تواند جنایات خرد و خشونت‌آمیز را افزایش دهد. دولت بایدن همچنین باید به حمایت از نیروی مسلح لبنان ادامه دهد؛ زیرا قطع تمام بودجه‌های این سازمان در بحران مالی کنونی علاوه بر پیامدهای امنیت عمومی می‌تواند باعث شود که افراد بیکار آموزش‌دیده نظامی وسوسه شوند به سمت گروه‌های شبه‌نظامی بروند.
  • واشنگتن باید به تعامل و حمایت از بازیگران محلی که همسو با ارزش‌های آمریکا هستند و آرزوی اعمال حاکمیت را دارند، ادامه دهد. درعین‌حال که ایالات‌متحده به کاهش رنج‌های بشردوستانه در لبنان کمک می‌کند، باید حزب‌الله را مورد مجازات قرار دهد. مقامات حزب‌الله، تحریم‌های ایالات‌متحده را عامل سقوط اقتصادی کشور می‌دانند؛ اما اکثریت قریب به‌اتفاق لبنانی­ها از این مسئله آگاه‌اند که سوء استفاده حزب‌الله از نظام بانکی، فساد مالی، مداخله در قاچاق مواد مخدر و مخالفت این گروه با اصلاحات در سقوط مالی لبنان نقش مهمی را ایفاء کرده است. بدون تردید، اکنون زمان ‌حساسی برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه حزب‌الله است؛ اما نباید این باعث شود که این گروه از این بحران برای کسب دستاوردهای بیشتر بهره ببرد؛ بنابراین دولت بایدن در تداوم رقابت با ایران در لبنان، باید رویکرد شدیداللحن‌تری نسبت به حزب‌الله اتخاذ کند.

 

نویسنده در بخش پایانی یادداشت می‌نویسد: «تحریم‌ها همچنان ابزار مفیدی هستند. واشنگتن باید فارغ از هرگونه نگاه فرقه‌ای، به تحریم نخبگان سیاسی فاسد اقدام کند. البته این امر نه‌تنها مقامات حزب‌الله، بلکه باید متحدان سیاسی و دیگرانی که مانع تشکیل دولت اصلاحات می‌شوند را نیز شامل گردد.

دولت بایدن که به بازسازی روابط خود با شرکای اروپایی افتخار می‌کند، باید با آن‌ها همکاری کند تا به تعهدات خود برای انتصاب نخبگان صالح و کارآمد لبنان عمل کنند.»

 

 

منابع پژوهش در دفتر اندیشکده موجود است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *