اندیشکده آمریکایی انستیتو میدل ایست در تحلیلی به قلم «آنی فورزهایمر و نیلوفر سخی» در تبیین و بررسی عقبنشینی نیروهای نظامی ایالاتمتحده از افغانستان و پیامدهای بلندمدت آن مینویسد: «ایالاتمتحده بهجای اینکه بتواند به مدیریت افغانستان کمک کند، از پیامدهای رفتارهای غارتگرانه همسایگان افغانستان و سازمانهای تروریستی غیردولتی متضرر خواهد شد. بهترین مسیر برای حفظ منافع ایالاتمتحده این است که مجدداً در مسائل داخلی افغانستان مشارکت نماید.»
در بین برخی ناظران این باور عمومی وجود دارد که ایالاتمتحده در نهایت افغانستان را به پاکستان واگذار میکند و درهای مشارکت سیاسی و مشوقهای اقتصادی بین ایالاتمتحده و پاکستان را باز میکند. بااینحال، چنین معاملهای به هند مربوط میشود که نگران تهدیدات احتمالی امنیتی است که طالبان تحت حمایت پاکستان میتوانند ایجاد کنند. اگر هند شاهد کنترل و نفوذ پاکستان بر افغانستان باشد، مرحله جدیدی از درگیری بین آنها در داخل افغانستان رخ میدهد که بیثباتی و ناامنی را تشدید و عناصر افراطگرایی خشونتآمیز را بیشتر میکند.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.