بازگشت اعتمادبه‌نفس الکاظمی پس از دیدار با جو بایدن

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
بازگشت اعتمادبه‌نفس الکاظمی پس از دیدار با جو بایدن

اندیشکده آمریکایی انستیتو میدل ایست در تحلیلی به قلم «مایکل نایتز» بر مقوله «احساس» این سفر، شرایط روابط آمریکا و عراق و روحیه بسیار مهم دولت عراق تمرکز می‌کند و می‌نویسد: «مهم‌ترین برداشت من از سفر الکاظمی به آمریکا، بالا رفتن میزان اعتماد بین رهبران عراق به خصوص نخست‌وزیر است.»

در بخش زیر به نکات و گزاره‌های اصلی این یادداشت اشاره می‌کنیم

 

  • مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق به‌جای درخواست راه‌حل، با برنامه‌های عملی به واشنگتن سفرکرده است. دولت عراق اکنون می‌تواند از طریق کمک‌های بین‌المللی از خود در مقابل شبه‌نظامیان شیعه همسو با ایران دفاع کند. من احساس می‌کنم که الکاظمی می‌خواهد برای یک دوره کامل نخست‌وزیر شود. این مانع ذهنی مهمی بود که باید بر آن غلبه می‌کرد؛ زیرا عراق به نخست‌وزیری با متحدان، برنامه و تمایل به حکومت نیاز دارد. اکنون وقت تظاهر یا تواضع نیست بلکه عراق به رهبری نیاز دارد.
  • ناظران و تحلیلگران مسائل سیاست عراق بر تجمع و حمایت نیروهای سیاسی میانه‌رو از مصطفی الکاظمی در انتخابات جدید تأکید می‌کنند که وی با حمایت و پشتیبانی قدرتمند بین‌المللی تمایل دارد تا با کاهش نقش و نفوذ شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران، دولت عراق را تقویت نماید. همه بر این مسئله واقف هستند که شبه‌نظامیان شیعه همسو با ایران مانند کتائب حزب‌الله همچنان بر مقاومت در مقابل اشغال گری ایالات‌متحده تأکید می‌کنند. بااین‌حال با اعلام خروج نیروهای رزمی آمریکا، گروه‌های شبه‌نظامی شیعه می‌توانند در خارج از جریان اصلی سیاسی منزوی شوند.

    نویسنده در بخش پایانی یادداشت می‌نویسد: «دولت بایدن و کنگره‌ی آمریکا می‌دانند که اعضای تیم الکاظمی به همان سرعتی که مجموعه ابزارهای محدود آن‌ها اجازه می‌دهد، برای ترمیم حاکمیت عراق تلاش کرده‌اند.

    این احساس اطمینان به الکاظمی و وزیرانش اجازه داد تا دید مثبتی از دوره بعدی دولت عراق داشته باشند: انتخابات تحت نظارت سازمان ملل متحد، گردهمایی نیروهای میانه‌رو، تقویت ابزارهای دولت، گامی مهم در جهت پیشبرد حاکمیت قانون و مبارزه با فساد، روابط مستحکم با جوامع منطقه‌ای و بین‌المللی می‌باشد و این چشم‌انداز نشان می‌دهد که عراق به‌تدریج از کشوری که از جامعه بین‌المللی کمک می‌خواهد به کشوری تبدیل می‌شود که برای حل بحرانش، راه‌حل ارائه می‌کند.»

 

 

منابع پژوهش در دفتر اندیشکده موجود است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *