اندیشکده آمریکایی «واشینگتن انستیتو برای سیاست خاور نزدیک» در تحلیلی به قلم «حمدی مالیک و کریسپین اسمیت» مینویسد: «باهدف قرار گرفتن مواضع مهم شبهنظامیان همسو با ایران توسط ایالاتمتحده، رهبران مقاومت و رسانههای تبلیغاتی آن موجی علیه نیروهای آمریکا در عراق به راه انداختند. رهبران مقاومت در بخشی از لحن تهاجمی خود، از تغییر معادلات سخن گفتند که بیشتر در چارچوب تلاش برای بیرون راندن ائتلاف تحت رهبری ایالاتمتحده از طریق زور قابل تبیین است.»
البته اظهارات وی تنها چند ساعت پس از توئیت قیس خزعلی که حاوی همان احساسات بود، منتشر شد. تاکنون سفارت آمریکا بخشی از معادله پاسخگویی حیاء التنسیقیه نبوده است. (اشاره به کمیتهای که ادعا میکند مسئولیت هماهنگی شبهنظامیان رابرعهده دارد.)
نویسندگان در بخش پایانی یادداشت بر این تأکید دارد که گروه مقاومت عراق علاوه بر جلب رضایت حامیان خود باید در اهداف زیر تعدیلاتی ایجاد نماید
نیازهای راهبردی ایران را در نظر بگیرید: اگرچه این احتمال وجود دارد که نیروهای مقاومت برای حمله به اهداف آمریکا، رضایت ایران را کسب کردهاند؛ اما شبهنظامیان همچنان تحت محدودیتهای خاصی هستند که از سوی تهران برای جلوگیری از به هم خوردن مذاکرات هسته ای با غرب اعمالشده است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.