بحران پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس، ورشو را برآن داشته تا یک جلسه اضطراری برگزار کند.
آندژی دودا، رئیس جمهوری لهستان، بعد از ظهر دوشنبه خواستار برگزاری نشست فوری برای بررسی وضعیت مرزی این کشور با بلاروس شد.
در این نشست ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان و روسای نظامی و نهادهای امنیتی این کشور شرکت کردند.
پیشتر لهستان از اعزام نیروهای بیشتر به مرز بلاروس برای مقابله با ورود پناهجویان خبر داده بود.
استانیسلاو زارین، سخنگوی دولت لهستان روز دوشنبه در توییتی اعلام کرد که گروه بزرگی از پناهجویان با حمایت نیروهای نظامی بلاروس قصد ورود به لهستان دارند. او در توییت های متوالی با انتشار ویدیوهایی نشان داد که چگونه «پناهجویان با حمایت نیروهای بلاروس از مرز عبور می کنند.»
ویدئوهای متعددی هم در ساعات گذشته روی توییتر منتشر شده که راهپیمایی صدها تن از پناهجویان در جاده بوگزما، در یک و نیم کیلومتری نوار مرزی با لهستان را نشان می دهد. ارتش بلاروس هم حضور این گروه از پناهجویان در این جاده را تایید کرده است.
اتحادیه اروپا در هفتههای گذشته بارها مینسک را متهم کرده که از پناهجویان برای تسویه حسابهای سیاسی بهره میبرد. لهستان به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا میگوید که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس پناهجویان را ابزار فشار قرار داده تا تحریمها علیه این کشور لغو شوند.
بهگفته روزنامه لهستانی «گازتا ویبورکتزا» تاکنون ده تن از پناهجویانی که در مرز بلاروس و لهستان گرفتار شده اند، جانشان را بدلیل سرما و گرسنگی از دست داده اند.
دولت لهستان قصد دارد با دیوارکشی در مرز با بلاروس جلوی ورود پناهجویان را بگیرد. سازمانهای حقوق بشری معتقدند که این کار اصول بشردوستانه اتحادیه اروپا را زیر سوال میبرد. سازمان عفو بین الملل در ماه سپتامبر با انتقاد شدید از رفتار دولت لهستان با پناهجویان، اعلام کرد که رفتار این کشور با کسانی که در مرز با بلاروس گرفتار شدهاند «کاملا غیرانسانی و غیرقانونی» است.
منبع:https://per.euronews.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.