شهروندان اسرائیل امروز برای چهارمین بار در دو سال گذشته به پای صندوقهای رای میروند تا نمایندگان کنست (پارلمان) را برگزینند، این انتخابات زودهنگام نتیجه قابل پیشبینی بنبست سیاسی دولت ائتلافی راست-راست میانه به رهبری حزب لیکود است.
«بنیامین نتانیاهو»، در دوازده سال گذشته نخست وزیر اسرائیل بوده و شکست دادن وی در یک انتخابات، با وجود همه اتهامهای فساد عملا به چالشی برای احزاب چپ و راست مخالف بدل شده است و همانند سالهای گذشته بسیاری به این انتخابات زودهنگام پارلمانی به چشم همهپرسی آری یا نه به نتانیاهو نگاه میکنند.
نتایج آخرین نظرسنجیها نشانگر فضای دوقطبی حاکم بر انتخابات ۲۳ مارس است: رقابت تنگانگ میان حامیان و مخالفان ادامه ریاست نتانیاهو بر دولت اسرائیل و اینکه لیکود و احزاب «احتمالا» همپیمان آن به سختی حد نصاب ۶۱ کرسی کنست را برای تشکیل دولت ائتلافی کسب خواهند کرد.
در انتخابات دو دوره گذشته، رقابت میان دو قطب راست میانه، یعنی لیکود و ائتلاف «آبی سفید» به رهبری بنی گانتس متمرکز بود. گانتس و نتانیاهو، با وجود تضادهای جدی اولیه، سرانجام بر سر تقسیم قدرت به توافق رسیدند. با این حال یائیر لپید، رهبر یش عتید (آینده آنجا است) دیگر جریان میانه رو عرصه سیاست اسرائیل از ورود به این ائتلاف، سر باز زد.
نتایج آخرین نظرسنجیها نشانگر آن است که حزب یش عتید، جریان سیاسی اصلی مدعی نمایندگی شهرنشینان سکولار اسرائیل، دومین حزب عمده، پس از لیکود در پارلمان آینده این کشور خواهد بود. با این حال به هیچ وجه معلوم نیست که آیا این حزب و متحدانش در راست و چپ میانه، توانایی تشکیل یک بلوک قدرتمند در پارلمان را خواهند داشت یا نه.
گیدون سعار (جیدون ساعر) که زمانی مهمترین حامی بنیامین نتانیاهو و وزیر آموزش و وزیر کشور دولت لیکود بود، سال گذشته به همراه شماری از همقطارانش حزب حاکم را ترک و جریان تیکوا هدشا (به معنای امید جدید) را بنیان گذاشت.
اعضای این حزب نوپا که در پی اعتراضهای گسترده به پرونده فساد بنیامین نتانیاهو تاسیس شد، خود را ملیگرایان آلترناتیو لیکود معرفی میکنند.
با وجود محبوبیت قابل توجه این حزب در بدو تاسیس، نتایج آخرین نظرسنجیها حاکی از آن است که تیکوا هدشا تهدید بزرگی برای لیکود در پارلمان آینده نخواهد بود.
نفتالی بنت، رهبر جریان راست نوین یکی دیگر از متحدان سابق و دشمنان لاحق بنیامین نتانیاهو، امکان ایفای نقش جدی در ساخت دولت آینده و تعیین نخست وزیر را در صورت شکست لیکود و متحدانش خواهد داشت.
نفتالی بنت که در کابینههای پیشین نتانیاهو ریاست وزارت آموزش و وزارت دفاع را برعهده داشته، درصورتی که ائتلاف راست میانه-راست کنونی، از کسب ۶۱ کرسی برای تشکیل دولت باز مانند، امکان دخالت و تعیین کابینه بدون لیکود را خواهد داشت.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.