«حسن شاکر الکعبی»، رئیس فراکسیون «میلیشا بدر»، وابسته به ائتلاف فتح در نامه ای به سفیر امریکا در بغداد گفت: عراق قوی است و نیروهای سالمی دارد که مانع از دخالت شما در عراق می شوند و طرح های شما برای ویران کردن عراق را ناکام می گذارند.
وی خطاب به تولر افزود: انتخابات زودهنگام موضوعی داخلی است و اجازه نخواهیم داد کسی در آن دخالت کند.
«حامد الموسوی»، عضو ائتلاف فتح در پارلمان عراق هم از وزارت امور خارجه و کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق خواست تدابیر دیپلماتیک حداکثری و فوری را نسبت به اظهارات سفیر امریکا اتخاذ کنند و تاکید کرد این اظهارات نقض حاکمیت عراق بود.
الموسوی تصریح کرد که تولر در پی برهم زدن اوضاع و برپایی آشوب سیاسی و استفاده از ناظران بین المللی برای تغییر روند انتخابات عراق به نفع مزدوران امریکا است و این اقدام دخالت در روند انتخابات آتی عراق محسوب می شود.
وی ادامه داد: واقعیت و حقیقت آن است که امریکا در سرنوشت کشور دستکاری می کند و مخرب دموکراسی و حامی هرآنکه کسی است که اخلاص، امنیت و آینده ملت صبورش را تغییر می دهد.
این عضو ائتلاف فتح افزود: به سفیر امریکا می گوییم عراقی ها خود سرنوشتشان را به دور از نفوذ و زورگویی شما خواهند نوشت و شما برای اهانت به آنها و تحریکشان، روز اخراج شما به همراه مزدرانتان از سرزمین مقدسات را نزدیک تر می کند.
این اظهارات تند نمایندگان ائتلاف فتح و واکنش آنها، همزمان با مطرح شدن از سرگیری گفت وگوی راهبردی بین بغداد و واشنگتن از ماه آتی بیان می شود.
کاخ سفید سه شنبه گذشته اعلام کرد امریکا و عراق دور جدیدی از گفت وگوی راهبردی را در ماه آوریل برگزار خواهند کرد.
یک مسئول دولتی در عراق تاکید کرد بغداد بسیار به گفت وگوی راهبردی با واشنگتن اهتمام دارد.
وی در گفت وگویی با «العربی الجدید» توضیح داد که این دور از گفت وگوها شامل مذاکرات طولانی در خصوص برخی از مسائل مشترک در موضوعات مختلفی در زمینه های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی می شود.
وی با اشاره به اینکه حضور نیروهای ائتلاف بین المللی برای ارائه حمایت هوایی و مشورت به نیروهای عراقی در راس موارد مورد بررسی خواهد بود، بیان کرد عراق به حمایت جامعه بین المللی برای طرد بقایای گروه تروریستی داعش نیاز دارد.
گفت وگوی راهبردی بین عراق و امریکا در ژوئن سال گذشته یعنی یک ماه پس از تشکیل دولت جدید عراق به نخست وزیری مصطفی الکاظمی آغاز و نخستین نشست آن از طریق ویدئو کنفرانس با حضور نمایندگانی از دو طرف برگزار شد.
دور دوم گفت وگوی راهبردی نیز طی سفر مصطفی الکاظمی به واشنگتن در اوت 2020 برگزار شد اما این گفت وگوها موقتا و به علت انتخابات ریاست جمهوری امریکا متوقف شد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.