روز چهارشنبه و همزمان با مراسم رسمی در اسرائیل، در امارات متحده عربی و بحرین، مراسم یادبود هولوکاست برگزار شد. این اولینبار است که چنین رویدادی در یک کشور عربی برگزار میشود.
به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، وزارت امور خارجه این کشور در همین رابطه و در بیانیهای اظهار داشت: «اولین واقعه تاریخی برای یادبود هولوکاست … فعالان اسرائیلی و اماراتی به یاد شش میلیون نفر کشته شده شمع روشن کردند و اکنون در برابر افراطگرایی ایستادهاند. ما فراموش نخواهیم کرد».
همچنین، بنیامین نتانیاهو نیز در سخنرانی خود در مراسم رسمی اسرائیل در اورشلیم، از مراسم برگزار شده در امارات متحده عربی یاد کرد. او ضمن اشاره به عادیسازی روابط اسرائیل با امارات، بحرین، سودان و مراکش گفت: «یک تغییر بزرگ در جهان عرب رخ داده است. چه کسی باور میکرد؟»
به گزارش کانال ۱۲، در مراسم دبی، هیئتی از اسرائیلیهای یهودی و عرب حضور داشتند و قرار بود دهها نفر از گزارشگران رسانههای اجتماعی نیز در خلیجفارس به آنها بپیوندند. برگزارکنندگان اظهار امیدواری کردند که بتوانند داستانهای این واقعه را یادآوری و منتقل کنند. مراسم برگزار شده هم در دبی و هم در بحرین، بخشی از پروژه شمع زرد، یک کارزار جهانی برای یادبود قربانیان هولوکاست بود.
عصر روز پنجشنبه، اعضای انجمن جوامع یهودی خلیجفارس یک وبینار با جوانان مسلمان از امارات متحده عربی و بحرین برگزار و در مورد تجربیات خود صحبت کردند. در بیانیه آن گروه گفته شده است «برای اولینبار است که جوامع یهودی بحرین و دبی در پروژه شمع زرد، به عنوان تلاشی جهانی برای یادآوری قربانیان هولوکاست، مشارکت کردند و به موجب آن اعضای هر جامعه شمع زردی را به یاد یهودیانی که در جریان هولوکاست کشته شدند، روشن کردند».
امارات و بحرین سال گذشته در پیمانی موسوم به «ابراهیم» که با حمایت ایالات متحده امضا شد، توافق کردند که روابط کامل دیپلماتیک با اسرائیل برقرار کنند. مراکش و سودان نیز بعدتر روابط خود را با اسرائیل عادی کردند.
از آن زمان تاکنون امارات و اسرائیل به طور متقابل در کشورهای یکدیگر سفیر منصوب کردند و اسرائیل در حال حاضر به طور موقت در ابوظبی سفارتخانهای افتتاح کرده است.
منبع:https://www.independentpersian.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.