در پی موضع گیری رسمی چند کشور عربی درباره اظهارات جنجالی وزیر خارجه دولت پیشبرد امور لبنان، دفتر رئیس جمهور لبنان از استعفای وزیر خارجه خبر داد.
در توئیت رسمی دفتر رئیس جمهور لبنان آمده که «شربل وهبه»، وزیر امور خارجه، با حضور در دفتر رئیس جمهور استعفای رسمی خود را تقدیم کرده است.
صبح امروز دبیر خانه شورای همکاری با انتشار بیانیه ای اظهارات وزیر خارجه لبنان را «اهانتی شرم آور» خواند و به شدت محکوم کرد و کمک های این کشورها به لبنان را یادآور شد.
در این بیانیه از وزیر خارجه و دولت لبنان خواسته شده که رسما بابت این اظهارات عذرخواهی کنند.
وزارت امور خارجه مصر نیز خواستار توضیح بیروت درباره این اظهارات اهانت آمیز شد.
«شربل وهبه»، وزیر امور خارجه لبنان در مناظره ای در شبکه الحره تأکید کرد که داعش ازطریق کشورهایی که به لبنان ابراز محبت و دوستی و برادری می کنند به لبنان کشیده شد و پیش از آن با پول این کشورها در عراق و سوریه کاشته شده بود.
او در پاسخ به مجری برنامه که از وی پرسید که آیا منظورش کشورهای شورای همکاری است، گفت: «پس پولشان از جیب من آمده؟».
وزیر امور خارجه لبنان همچنین از حزب الله لبنان دفاع کرد و گفت که سلاح حزب الله مانع از اقدامات اسرائیل علیه لبنان شده است.
وهبه در ادامه برنامه که در واقع مناظره وی با سلمان الانصاری، رئیس کمیته روابط عربستان و امریکا، بود به شدت عصبانی شد و گفت: «کسی که جمال خاشقجی را آن گونه ترور کرد حق ندارد این طور حرف بزند».
او در پایان با عصبانیت شدید خطاب به تحلیلگر عربستانی گفت که «بدویان حق اظهار نظر ندارند».
فیلم این اظهارات در شبکه های اجتماعی جنجال بسیاری به پا کرد تا اینکه او خود با انتشار بیانیه ای درصدد توضیح برآمد و گفت که برداشت های نادرستی از اظهاراتش شده و تأکید کرد که نام هیچ کشوری را در سخنانش نیاورده است.
او گفت که بیانیه های صادر شده درباره اظهاراتش غافلگیرکننده بوده و در این بیانیه ها بدفهمی سخنانش کاملا آشکار است و افزود که کسانی می کوشند این اظهارات را بهانه ای برای تیره کردن روابط لبنان با عربستان و دیگر کشورهای شورای همکاری کنند.
دفتر میشل عون نیز با انتشار بیانیه ای رسمی ضمن تأکید بر روابط برادرانه لبنان و کشورهای شورای همکاری تأکید کرد که این اظهارات «نظر شخصی» وزیر امور خارجه بوده و مطلقا بیانگر مواضع حکومت لبنان و رئیس جمهور نیست.
او تأکید کرد که این اظهارات با واکنش های سازمان دهی شده همراه شده به خصوص که وزیر امور خارجه نام هیچ کشوری را نیاورده است.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.