«حیدر العبادی»، رئیس شورای رهبری ائتلاف گروههای دولت ملی ابتکاری تحت عنوان «حشد ملی» مطرح کرد و از دولت و گروههای سیاسی خواست تا درباره آن بحث و رایزنی کنند.
در بیانیه العبادی آمده است، با افزایش تنشها و نزدیک شدن زمان انتخابات و پایبندی به مسئولیت ملی، ابتکار «حشد ملی» را در رابطه با الحشد الشعبی مطرح میکنم و از دولت و گروههای سیاسی میخواهیم برای حل مشکلات کنونی و توافق بر سر اصول تعامل با این پرونده و جلوگیری از کشیده شدن اوضاع به سمتی که به سود ثبات و امنیت کشور و منافع ملت نیست، در این باره بحث و رایزنی کنند.
در این بیانیه درباره پایه و اساس این ابتکار آمده است:
1: الحشد الشعبی نیروی رزمی، ملی و افتخارآفرین است که در جنگهای آزادسازی شهرها و پاک کردن عراق از لوث وجود داعش نقشآفرینی کرده و میکند، حشد همچنین نیروی رزمی و قانونی است که بنا به مصوبه پارلمان و دولت شکل گرفته است.
2: باقی ماندن حشد ضروری است چرا که نیرویی راهبردی برای وطن و دولت است لذا باید با تلاشها برای انحلال حشد، بد جلوه دادن، مجرم دانستن و تخریب آن مخالفت کرد.
3:باید با ضربه زدن به حشد یا درگیر کردن آن در نبردهای داخلی یا بکار گرفتن آن به سود طرحهای منطقهای و بینالمللی مخالفت کرد چرا که حشد نیرویی برای صیانت از عراق و دفاع از موجودیت و منافع آن است و نباید با داخل کردن آن در درگیریهای منطقهای و بینالمللی، موجودیت حشد را به خطر انداخت و آن را مجبور به پرداخت فاکتورهای منازعات داخلی، منطقهای و بین المللی کرد.
4: در زمان دولت العبادی، حشد به شکل نهاد درآمد و فعالیت آن قانونمند شد تا نیرویی رزمی و پایبند به سازوکارهای دولتی باشد و هدف از آن، حفظ حشد و تضمین قانونمند فعالیت آن، حفظ حق و حقوق اعضا و شهدای این گروه و تضمین عدم بکارگیری آن برای منافع سیاسی و حزبی تنگنظرانه بود تا اینکه حشد، نیرویی رزمی، ملی، قانونی و پایبند به سازوکارهای دولت باشد و با مفهوم دولت، ساختار و حاکمیت آن همخوانی داشته باشد و حشد، موجودیت و نقش آن را حفظ شود لذا باید همه بندهای قانون مربوط به حشد فعال شود و همگان ملزم به اجرای آن شوند.
5: باید میان الحشد الشعبی و کسانی که با عنوان حشد و بکارگیری آن به دنبال منافع سیاسی، حزبی، انتخاباتی و یا کسب امتیازات شخصی یا گروهی هستند، تمایز قائل شد.
العبادی در پایان خواستار برگزاری نشستهایی برای بررسی و گفتوگو درباره این ابتکار و توافق بر سر پایه و اساس آن شد تا سپس خروجی آن به شکل قانون درآید تا همه طرفها ملزم به اجرای آن شوند و به مشکلات و چالشهای مربوط به این پرونده بر اساس منافع ملی عراق پایان یابد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.