در همین رابطه، «حسین العقابی»، عضو کمیسیون حقوقی پارلمان عراق گفت: با بررسی گزارشهای سازمان امور مالیات، وجود فرار مالیاتی شرکتهای بزرگ از جمله شرکتهای نفتی، گردشگری و بانکی طی سالهای گذشته روشن می شود.
العقابی در گفتوگویی مطبوعاتی این سوال را مطرح کرد: «اگر شرکتهای بزرگ، مشخص و معروف اقدام به فرار مالیاتی میکند، وضع افراد دیگر و شرکتهای کوچک و متوسط چگونه است؟»
وی در ادامه از دولت، نهادهای مربوطه، مشاوران نخستوزیر و وزرای دارایی و برنامهریزی خواست تا به دقت گزارش نهادهای نظارتی را مطالعه کنند و برای بازخواست شرکتهایی که از پرداخت مالیات فرار کردهاند، اقدام کنند چرا که فرار مالیاتی بر اساس قوانین عراق جرم است و مجازات دارد.
پرونده فرار مالیاتی یکی از پروندههای جنجالبرانگیز در عراق طی چند سال اخیر است که بیشتر مربوط به شرکتهای واردات و صادرات، پیمانکاری و ارتباطات است که سالانه باید مالیات خود را به دولت بپردازند اما در این میان، کارمندان و مسئولان دولتی به دستکاری و جعل پرونده به سود شرکتها در مقابل دریافت مالی متهم هستند همچنین برخی احزاب و گروههای مسلح نیز در این پرونده دست دارند.
در همین راستا، یک مسئول دولتی در سازمان امور مالیاتی بغداد تاکید کرد: افزایش پدیده فرار مالیاتی سالانه منجر به خسارتهای مالی کلانی میشود و در این پرونده برخی گروههای سیاسی دخالت دارند.
این مقام عراقی که نخواست نامش ذکر شود، در گفتوگو با العربی الجدید تصریح کرد: پرونده فرار مالیاتی یا دستکاری در مبلغ مالیات یکی از بارزترین نمودهای فساد در دولت است که علاوه بر گروههای سیاسی و مسلح، کارمندان و مسئولان فساد در سازمان امور مالیاتی در آن دست دارند.
وی در پایان اظهار داشت: گروهها و طرفهای متعددی در تامین حمایت و پشتیبانی قانونی از شرکتها در مقابل دریافت مبالغی کمتر از مبلغ مالیاتی دست دارند همچنین برخی احزاب، دست به تاسیس شرکتهایی زده اند که قانون مالیات بر روی آنها پیاده نمی شود.
بر اساس گزارش نهادهای نظارتی، عراق از سال 2003 میلادی به دلیل فساد، بیش از 200 میلیارد دلار از دست داده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.