به نوشته روزنامه نیویورکتایمز رهبران گروه۷ شنبه در دومین روز از نشست خود طرحی را برای مقابله با نفوذ چین از طریق سرمایهگذاری در زیرساختها در کشورهای در حال توسعه مطرح کردند.
رهبران ۷ کشور صنعتی که در کورنوال، در جنوبغربی بریتانیا نشست خود را برگزار میکنند، در جستوجوی یافتن پاسخی هماهنگ برای مقابله با افزایش نفوذ اقتصادی چین از طریق پروژه «راه ابریشم» هستند.
شیجین پینگ، رئیسجمهوری چین با طرح «راهابریشم جدید» درصدد است که دهها کشور جهان را از طریق شبکهای از خطوط زمینی و مسیرهای دریایی بههم متصل کند، این طرح اما با واکنشهای جهانی متفاوتی مواجه شده است.
در همین زمینه، کاخ سفید میگوید، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و دیگر رهبران گروه ۷ امیدوارند این طرح و ابتکار عمل زیرساختی جدید جهانی که هزینهای بالغ بر ۴۰ تریلیون دلار خواهد داشت، جایگزینی باکیفیت بالاتر برای طرح «راهابریشم جدید» چین باشد.
قرار است این طرح تا سال ۲۰۳۵ محقق شود اما منابع مالی این طرح هنوز مشخص نشده است.نشست سران گروه ۷ که در لندن در حال برگزاری است، تا امروز ادامه خواهد داشت. رهبران کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن در این نشست حضور دارند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفته است، هدف این طرح تنها مقابله یا رویارویی با چین نیست؛ بلکه موضوع مهم این است که ما تاکنون طرح جایگزین مثبتی را ارائه نکردهایم که نشاندهنده ارزشها، استانداردها و شیوه تجارت ما باشد.
طرح «کمربند- جاده» چین، یک پروژه زیرساختی عظیم است که با هدف ساخت و احداث بنادر، خطوط انتقال لوله، خطوط ریلی و بزرگراهها از کشورهای آسیایی تا اروپایی، برای نخستینبار در سال ۲۰۱۳ از سوی شیجینپینگ، رئیسجمهوری چین، مطرح شد.
موسسات مالی خصوصی هزینه این طرح را حدود ۶/ ۳ تریلیون دلار تخمین زدهاند و برخی تحلیلگران این طرح را مسیری برای توسعه نفوذ سیاسی، اقتصادی و نظامی چین در عرصه جهانی و در رقابت با ایالاتمتحده میدانند.
منبع:http://iras.ir/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.