گروههای فعالان مدنی فراخوانی را برای برگزاری تظاهرات مردمی در مرکز بیروت عصر امروز با شعار «تصمیم با ملت است» صادر کردند.
نابسامانی اوضاع معیشتی و بلاتکلیفی و بی عملی نیروهای سیاسی سنتی و شانه خالی کردن آنها از مسئولیت فروپاشی سیاسی کشور موجب التهاب در جامعه لبنان شده است.
روز دوشنبه گروهی از معترضان در شمال لبنان و در صیدا در جنوب، در اعتراض به وضعیت معیشتی و افزایش بیسابقه قیمت ارز که با از دست دادن 92 درصد از ارزش خود برای اولین بار از مرز 15 هزار دینار عبور کرد و همچنین در اعتراض به وضعیت اهانتآمیز صفهای طولانی دربرابر پمپ بنزینها و نانواییها و داروخانهها در خیابانها تجمع کردند و با آتش زدن لاستیک خودروها خیابانها را بستند.
همزمان گروههای فعالان مدنی فراخوانی برای برگزاری تظاهرات مردمی در مرکز بیروت عصر امروز (سه شنبه 15 ژوئن) با شعار «تصمیم با ملت است» صادر کردند.
این گروهها اعلام کردهاند که مطالبه این تظاهرات تشکیل دولت انتقالی از چهرههای خارج از نظام سیاسی با طرح نجات کشور و تدارک انتخابات آینده است. انتخابات پارلمانی لبنان قرار است در مه 2022 برگزار شود.
در عرصه تشکیل دولت، مهلتهای «سرنوشتساز» برای تعیین سرنوشت دولت جدید یک هفته دیگر تمدید شد و «سعد الحریری» برای چندمین بار به خواست «نبیه بری»، رئیس مجلس لبنان، از اعلام انصراف از تشکیل دولت منصرف شد.
«مصطفی علوش»، نائب رئیس جریان المستقبل به ریاست «سعد الحریری»، تأکید میکند که موضوع انصراف الحریری از نخستوزیری جدی است هرچند زمان مشخصی برای اعلام این انصراف تعیین نشده است.
او میافزاید که احتمالا الحریری به زودی کابینه تازهای را به «میشل عون»، رئیس جمهور لبنان، معرفی کند و تأکید میکند که این دولت جدید هم از چهرههای غیر جناحی و تکنوکرات تشکیل خواهد شد.
یک منبع نزدیک به رئیس مجلس لبنان نیز «جبران باسیل»، داماد رئیس جمهور و رئیس جریان آزاد ملی لبنان، را به ماجراجویی و به خطر کشاندن کشور برای تأمین منافع شخصی و حزبی متهم کرد.
«ایلی الفرزلی»، نایب رئیس مجلس لبنان، نیز تأکید کرد که اگر الحریری از تشکیل دولت انصراف دهد احتمالا تا پایان حکومت میشل عون، یعنی تا مه 2022، لبنان بدون دولت بماند.
از سوی دیگر نشریه عراقی رسمی «الصباح» به نقل از منابع آگاه خبر داد که با شدت گرفتن احتمال انصراف الحریری، نامهای دیگری برای مأموریت تشکیل کابینه مطرح شده است که از همه شاخصتر «فیصل کرامی»، نماینده مردم طرابلس در مجلس و پسر «عمر کرامی»، نخستوزیر اسبق لبنان، و دیگری «فؤاد مخزومی»، سیاستمدار و بازرگان لبنانی است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.