چرا ترکیه برای گردشگران عرب جذاب است؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
ترکیه یکی از جذاب‌ترین کشورها برای گردشگران به شمار می‌رود و سالانه گردشگران بسیاری از سراسر جهان به خصوص کشورهای عربی به ترکیه سفر می‌کنند.

ترکیه یکی از جذاب‌ترین کشورها برای گردشگران به شمار می‌رود و سالانه گردشگران بسیاری از سراسر جهان به خصوص کشورهای عربی به ترکیه سفر می‌کنند.

با وجود تداوم اپیدمی کرونا و محدودیت‌های اعمال شده و اختلافات سیاسی برخی کشورها با آنکارا و تاثیر جزئی آن بر شمار گردشگران، ترکیه در سال 2020 میلادی به جذب ده‌‌ها هزار گردشگری از کشورهای شورای همکاری ادامه داد.

در کنار این، شهروندان کشورهای شورای همکاری به خرید املاک در ترکیه رو آورده‌اند؛ امری که این سوال را مطرح می‌کند: آیا ترکیه یکی از مقاصد گردشگری خواهد بود که شهروندان خلیجی برای گذران تابستان به این کشور سفر خواهند کرد؟ دلایل این امر چیست؟

250 هزار گردشگر

آمارهای رسمی وزارت گردشگری ترکیه نشان می‌دهد در سال 2020 میلادی 255 هزار و 585 گردشگر از کشورهای شورای همکاری به ترکیه سفر کرده است.

در این میان، کویت با 120 هزار گردشگر، عربستان با 67 هزار، قطر با 31 هزار، بحرین با بیش از 17 هزار و عمان با 14 هزار و در پایان امارات با 3700 گردشگر به ترتیب رتبه یکم تا ششم بیشترین گردشگرفرست به ترکیه را تشکیل می دهند.

ترکیه در سال گذشته در سایه اقدامات و تدابیر برای مقابله با کرونا و به دلیل داشتن مقاصد گردشگری جذاب موفقت شد یکی از کشورهای مطرح برای گذراندن تعطیلات ایمن در سایه اپیدمی کرونا باشد.

وزارت گردشگری ترکیه در سال 2020 برنامه «گواهی گردشگری ایمن» را راه انداخت که در بردارنده مجموعه تدابیر پیشنهادی برای اجرای همه شهروندان و گردشگران خارجی بود که تعطیلات‌شان را در ترکیه می‌گذارندند.

تسهیلات برای شهروندان کشورهای شورای همکاری

زدن واکسن کرونا فرصتی برای ورود آسان به کشورهای گردشگری و در صدر آن، ترکیه به شمار می رود.

در این میان، شیوع اپیدمی کرونا در سال گذشته منجر شد تا شهروندان کشورهای شورای همکاری در خانه‌های خود بمانند همچنین اغلب کشورها به شهروندان خود اجازه ندادند تا از کشور خارج شوند بدین گونه گردشگری تابستانی در خارج از کشورها به شکلی بسیار پررنگ متوقف شد.

در همین رابطه، ترکیه تسهیلاتی به گردشگران خلیجی ارائه کرده است از جمله مهم‌ترین آن می توان به این مورد اشاره کرد که آنکارا به طور مثال از شهروندان کویتی درخواست ارائه نتیجه منفی آزمایش کرونا را در صورتی که سند رسمی صادره از مراجع رسمی این کشور را داشته باشند، نکرده است؛ سندی که نشان دهد گردشگر دستکم 14 روز پیش از ورود به ترکیه، واکسن کرونا دریافت کرده است.

مناسبات حسنه با کشورهای شورای همکاری

در همین ارتباط، «فراس رضوان اوغلو»، تحلیلگر امور سیاسی ترکیه معتقد است که آنکارا به دلیل داشتن روابط حسنه با این کشورهای شورای همکاری مقصد گردشگری جذابی برای شهروندان این کشورها به شمار می رود.

رضوان اغلو در گفت‌وگو با الخلیج اونلاین تصریح کرد: اختلافات با امارات و به نوعی با بحرین و عربستان در این روابط تاثیر نگذاشت و هیچ یک از این کشورها مانع از سفر شهروندان خود به ترکیه نشده‌اند.

وی افزود: ترکیه همواره تلاش کرده است تا گردشگران شورای همکاری را به خود جذب کند زیرا گردشگر عربی بر اساس آمارهای ترکیه ده‌برابر بیشتر از گردشگر اروپایی هزینه می کند.

رضوان اوغلو با بیان اینکه گردشگردان عربی به خصوص اماراتی و عربستانی در مقایسه با دیگر کشورهای خارجی بیشترین دارندگان املاک در ترکیه به شمار می‌روند، اظهار داشت: گردشگر عربی و به خصوص شورای همکاری از لحاظ ارزش اقتصادی اهمیت بسیاری برای ترکیه دارد همچنین دین اسلام و نزدیکی جغرافیایی و تشابه فرهنگی تاثیر پررنگی در جذب گردشگران عربی دارد.

اختلافاتی که بر گردشگری تاثیر گذاشت

شاید در کنار کرونا، روابط تنش‌آلود ترکیه با عربستان، امارات و مصر در کاهش ورود گردشگران عربی به ترکیه تاثیرگذار بوده است به طوری که کشورهای مذکور از این پرونده برای اعمال فشار بر آنکارا استفاده کردند.

در این میان، برخی رسانه‌های دولتی کشورهای مذکور با بزرگ‌نمایی موارد محدود تعرض به گردشگران عرب در ترکیه تلاش کردند تا شهروندان خود را از سفر به ترکیه بترسانند و منصرف کنند.

اما در این میان، با تفاهمات ترکیه و برخی کشورهای عربی به خصوص عربستان و مصر و امکان از سرگیری روابط، این احتمال می رود که گردشگران عرب همچون گذشته، ترکیه را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کنند به ویژه که ترکیه کشوری امن است و علاوه بر ارائه تسهیلات بسیار به گردشگران، خدمات ارزان‌تری به مسافران در مقایسه با دیگر کشورهای گردشگری ارائه می کند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *