انتخاب قابل پیش بینی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران را به دشواری می توان پیروزمندانه نامید. یکی از رهبران جناح اصول گرا در عرصه سیاسی ایران، اکثریت آراء را در شرایطی از آن خود کرد که به هیچ وجه، رقیب قدرتمندی نداشت. نتیجه نیز میزان پایین مشارکت مردمی در انتخابات بود. رئیسی 62 درصد از آراء شرکت کنندگان در انتخابات را کسب کرده است. در حدود 59 میلیون ایرانی از حق دادن رای برخوردار بودند که فقط 28 میلیون نفر از آنان در انتخابات شرکت کردند. کارشناسان معتقدند که سطح بالای نارضایتی مردمی به این روند پایین مشارکت در انتخابات منجر شده است. البته باید مساله اپیدمی ویروس کرونا را نیز مدنظر قرار داد. شورای نگهبان با تائید صلاحیت فقط هفت نامزد، رقبای اصلی رئیسی را حذف کرد. قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز سه نفر از نامزدها انصراف داده و فقط چهار نامزد باقی ماندند.
حدود یک ماه و نیم دیگر دولت حسن روحانی بر سر قدرت باقی خواهد ماند و این مدت، زمان کافی برای به نتیجه رساندن مذاکرات وین در رابطه با توافق هسته ای بشمار می رود. باید خاطرنشان کرد که جناح اصولگرا بارها اعلام کرده که تمایلی به مبارزه با لغو تحریم های امریکا ندارد.
چند روز قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مقامات بلند پایه ایران اعلام کردند که روند لغو تحریم ها علیه ایران ادامه خواهد یافت. دولت جدید با ریاست ابراهیم رئیسی به مشی ای ادامه خواهد داد که نمایندگان مجلس کنونی ایران از ماه آوریل در مذاکرات با وین در پیش گرفته اند. البته سیاست اصلی کشور را آیت الله خامنه ای تعیین می کند و نه رئیس جمهور.
موضوع تحریم ها و توافق هسته ای در جریان مناظرات تلویزیونی نامزدها مطرح شده بود. عبدالناصر همتی که در دولت فعلی روحانی ریاست بانک مرکزی ایران را بر عهده دارد، اصولگرایان را به تلاش برای متشنجتر کردن روابط با غرب و با کمک سیاست خارجی خصومت آمیز متهم کرد. ابراهیم رئیسی نیز در پاسخ اعلام کرد که هر دولتی که بر سر کار آید باید روی لغو تحریم ها کار کند.
در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، یکی از نمایندگان دولت جو بایدن اعلام کرد که دولت امریکا می خواهد طی شش هفته آینده با موفقیت مذاکرات پیرامون توافق هسته ای را به پایان برساند. به گفته او طرفین در خصوص بسیاری از مسائل به اتفاق نظر رسیده اند. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات وین، نیز اعلام کرده است که به احتمال زیاد، هفته آینده مذاکرات مجددا، برگزار خواهد شد و هیچ کس به دنبال طولانی تر کردن مذاکرات نیست.
منبع:http://www.irdiplomacy.ir/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.