ارمنستان قادر به استفاده از بنادر آذربایجان خواهد بود

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
کارگروه‌های ویژه ای برای از سرگیری فعالیت کریدورهای ارتباطی بین آذربایجان و ارمنستان در حال فعالیتند.

الکسی اورچوک ، معاون نخست وزیر فدراسیون روسیه در مصاحبه ای با روزنامه راسیسکایا گازتا، از تلاش روسیه برای از سر گیری شبکه تجاری – ارتباطی قفقاز جنوبی خبر داده و اظهار امیدوار یکرد که طرفها با عقل سلیم به این مساله نگاه کنند.
اورچوک با تاکید بر اینکه کارگروه های سه جانبه ای برای حل مسائل فیمابین آغاز شده است روابط بین آذربایجان و ارمنستان را بسیار پیچیده و چند لایه دانسته اصلی ترین شرط بازگشت امنیت پایدار به این منطقه را آغاز برقراری ارتباطات و باز شدن راههای تجاری دانست.
او با اشاره به فعالیت کارگروه های ویژه گفت: چنین موضوعاتی هرگز در چنین سطحی بین آذربایجان و ارمنستان به طور مفصل بحث نشده است. از پایان جنگ تا آغاز مذاکرات کمی بیش از دو ماه طول کشید. در تاریخ مثالهای معدودی وجود دارد که طرفین درگیر پس از این مدت کوتاه با میزبانی از مذاکره با هدف رفع انسداد ارتباطات حمل و نقل و ایجاد شرایط برای توسعه اقتصاد کشورهای خود بنشینند. همه این شرایط قالب مذاکرات را ویژه می کند و بر تمایل شرکت کنندگان برای یافتن راه حلی برای وظیفه تعیین شده توسط سران کشورها تأکید می کند. از همان ابتدا یافتن نقطه شروع مهم بود. تجربه تاریخی روابط بین این دو کشور چنین البته امید کمی برای موفقیت این مذاکرات میگذارد اما طبیعتا هیچ کس نمی خواست که این مذاکرات قبل از شروع پایان یابد.

ارمنستان قادر به استفاده از بنادر آذربایجان خواهد بود

به نظر وی، رویکرد از سرگیری کریدورهای ارتباطی امکان پیشبرد بحث در مورد تمام مسیرهای ریلی و جاده ای ممکن بین دو کشور را فراهم کرده است. در حال حاضر، امکان ارتباطات حمل و نقل بین قسمت اصلی آذربایجان و نخجوان از طریق خاک ارمنستان در حال بررسی است. هم زمان، مساله آغاز حرکت از ارمنستان به روسیه از طریق خاک آذربایجان یا از ارمنستان و روسیه به ایران از طریق نخجوان در حال حل است. علاوه بر این ممکن است ارمنستان این فرصت را داشته باشد که از بنادر آذربایجان در دریای خزر برای حمل کالا به کشورهای آسیای میانه و از کشورهای آسیای میانه به ارمنستان استفاده کند.
وی گفت: در چارچوب کارگروه سه جانبه ، بحث اساسی در مورد رفع انسداد منطقه وجود دارد. کلید حل این مشکل رفع انسداد ارمنستان است که از زمان استقلال در واقع یک کشور مسدود بوده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *