نگاه اردنیها به واشنگتن و دیدار ملک عبدالله دوم با جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، دوخته شده تا بدین طریق اردن جایگاه منطقهای خود را که در حکومت جمهوریخواهان از دست رفته بود بازیابد.
قرار است ملک عبدالله دوم اوایل ماه ژوئیه بهعنوان اولین رهبر کشور عربی برای دیدار با رئیس جمهور امریکا به واشنگتن سفر کند. اردن میکوشد که این دیدار موجب بازیابی روابط گرم دو کشور پس از سردی آن در دوره حکومت «دونالد ترامپ» شود.
منابع نزدیک به دربار اردن تأکید میکنند که اهمیت این سفر جدا از حالت نمادین آن، در پروندههای مهمی است که وی قرار است در واشنگتن بررسی کند و یکی از آنها وساطت اردن میان واشنگتن و دمشق است.
در سالهای گذشته عوامل گوناگونی ازجمله درگیری اردن به مشکلات داخلی و نیز متغیرهای منطقه بهخصوص برقراری روابط میان کشورهای عربی با اسرائیل که نقش سنتی اردن در مقام واسطه میان کشورهای عربی و اسرائیل را بی اثر کرد، باعث شده بود که اردن جایگاه و اثرگذاری خود در سطح منطقهای و فرامنطقهای را از دست بدهد.
برخورد سرد دولت ترامپ با اردن نیز موجب انزوای اردن در سطح بینالمللی شد و اکنون با قدرت گرفتن دموکراتها بار دیگر اردن امیدوار به تغییر معادلات منطقه به نفع خویش است.
در این راستا اردن میکوشد که با مطرح کردن خود به عنوان واسطه در پروندههای مهم منطقه ازجمله پرونده سوریه بار دیگر جایگاه دیپلماتیک خود را بازیابد. به خصوص که پرونده فلسطین را از دست خود خارج شده میبیند.
این منابع تأکید میکنند که آنچه باعث میشود اردن در پی وساطت در پرونده سوریه برآید آسیب مستقیمی است که اردن از ادامه بحران سوریه بهخصوص در عرصه اقتصادی میبیند.
گفته میشود که پادشاه اردن در این سفر حامل پیامی ازجانب سوریه به دولت امریکا درباره قانون قیصر است و این قانون از مسائل مهمی است که ملک عبدالله قرار است درباره آنها با رئیس جمهور امریکا مذاکره کنند.
روزنامه اردنی «الانباط»، در گزارشی ضمن تأکید بر این خبر نوشت که اردن پیشنهاد جامعی در این باره تنظیم کرده که شامل بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و افزایش نقش روسیه در اردن از حساب نفوذ ایران و فعالیت اردن برای رفع موانع عادی سازی روابط با سوریه در سطح عربی و نیز با امریکا میشود.
منابع نزدیک به حکومت اردن تأکید کردهاند که ملک عبدالله میکوشد که وتوی امریکا در قبال عادی سازی روابط کشورهای عربی با سوریه را برطرف کند و خود میداند که چنین کاری آسان نخواهد بود بهخصوص که برای تحقق آن سوریه هم باید دست به اقداماتی بزند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.