صد سالگی حزب حاکم چین؛ چرا مردم چین قاطعانه حامی این حزب هستند؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
«جوزف تسای» یکی از بنیانگذاران گروه علی بابا و مالک باشگاه بسکتبال «بروکلین نت» چندی پیش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی ان بی سی» آمریکا گفتگویی جالب داشت و باعث شد توجه کاربران را به خود جلب کند.

جوزف تسای یک کانادایی چینی تبار اهل استان «جه جیانگ» است که در تایوان به دنیا آمد. او مدرک کارشناس اقتصاد و دکترای حقوق خود را از دانشگاه «ییل» گرفت. تسای در سال ۱۹۹۹ به شرکت علی بابا پیوست؛ او «قهرمان پنهان» این غول اینترنتی موفق چین قلمداد می شود.

تسای که بیوگرافی طولانی و موفقی دارد هنگام پاسخ به سوال هدفمند مجری شبکه آمریکایی درباره به اصطلاح نقض حقوق بشر در چین گفت: شما باید مشخص کنید که در خصوص چه نوع نقض حقوق بشر صحبت می کنید. زیرا می بینم که ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم چین بسیار خوشحال هستند که زندگی آنها هر ساله بهبود می یابد. وقتی در سال ۱۹۹۹ شروع به تأسیس گروه علی بابا کردم، سرانه تولید ناخالص داخلی چین ۸۰۰ دلار آمریکا بود و امروز بیش از ۱۰ هزار دلار آمریکاست.

وی به مجری سی ان بی سی یادآور شد که باید به نتیجه نگاه کند و تاکید کرد: «وقتی به چین نگاه می کنم، شهروندان عادی پر از امید به آینده هستند. آنها از وضعیت خود راضی هستند…»

اظهارات جوزف تسای اغراق آمیز نیست. طبق نتایج نظرسنجی منتشر شده توسط روزنامه واشنگتن پست در ماه مه سال جاری، شهروندان چین ۹۸٪ به دولت خود اعتماد دارند. نظرسنجی دیگری که توسط دانشکده دولت کندی دانشگاه هاروارد در ژوئیه سال گذشته منتشر شد، نشان داد که مردم چین بیش از ۹۳٪ از دولت تحت رهبری حزب کمونیست راضی هستند. می بینیم که بعد از ۱۰ ماه این شاخص رضایت مردم چین (در نظرسنجی واشنگتن پست) ۵ درصد افزایش یافت.

چین در طی یک سده گذشته، از کشوری ضعیف از نظر اقتصادی و کشوری بزدل از لحاظ دیپلماتیک به دومین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده است و به طور روز افزود در حال نزدیک شدن به کانون تحولات جهانی نزدیک است. امروزه چین ۳۰٪ از سهم رشد اقتصادی جهان را در اختیار دارد و همچنین دومین تامین کننده بودجه در عملیات حافظ صلح سازمان ملل است. چین قاطعانه حامی چند جانبه گرایی است و به منظور اصلاح و بهبود سیستم مدیریت جهانی تلاش می کند. چین در حال ایفای نقشی موثر و غیرقابل انکار در دو موضوع اصلی جهان امروز یعنی صلح و توسعه است.

وب سایت “Capital FM” کنیا در تاریخ ۲۰ ژوئن (۳۰خرداد) مقاله ای منتشر کرد و بیان داشت که دلایل زیادی برای رستاخیز و پیشرفت سریع چین وجود دارد؛ دلیل اصلی این است که حزب کمونیست چین سیاست هایی را برای تغییر زندگی ۱.۴ میلیارد نفر طراحی و اجرا کرد.

چرا حزب کمونیست چین توانسته به این نتیجه برسد؟ چهار عامل برای این موفقیت می توان لحاظ کرد که به شرح زیر است:

اول، چین یک سیستم حکمرانی مبتنی بر دانش را ایجاد کرده است. حزب کمونیست چین ۹۲ میلیون عضو دارد و از استعدادهای بالایی در اصناف مختلف برخوردار است، این امر به پکن امکان می دهد اقتصادی مبتنی بر دانش را توسعه دهد. این نه تنها به نفع چین بوده بلکه به نفع مردم سایر کشورها نیز بوده است.

دوم، دولت چین منافع مردم را در اولویت سیاست های خود قرار می دهد. اپیدمی کرونا بیش از پیش مزایای مدل حکمرانی چین را به اثبات رساند. حزب کمونیست چین برای تضمین سلامت مردم، منابع زیادی را برای مقابله با بیماری همه گیر متمرکز و بسیج کرد. شش ماه پس از گزارش اولین مورد ابتلا به کرونا، چین گسترش اپیدمی را کنترل کرد و به بزرگترین منبع تأمین تجهیزات پزشکی در جهان برای مبارزه با اپیدمی تبدیل شد.

سوم، حزب کمونیست چین با موفقیت از تجربیات سایر کشورها آموخته و با اصرار بر اصل عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها، دوستان زیادی را در سراسر جهان به دست آورده است.

در آخر، حزب کمونیست چین قاطعانه مدیریت قانون مدار را دنبال می کند. با توجه به مساحت عظیم و جمعیت فراوان چین، در صورتی که مردم عدالت و برابری را احساس نکند، موفقیت اداره کشور بعید به نظر می رسد.

مهم ترین دلیلی که بر اساس آن حزب کمونیست توانسته ظرف گذشت ۱۰۰ سال از تاسیس آن به این موفقیت چشمگیر و روز افزون برسد این است که همواره مورد حمایت و پشتیبانی گسترده مردم قرار داشته است.

دلیل حمایت صمیمانه توده های مردم از حزب کمونیست چین این است که این حزب حزبی است که با دل و جان و سختکوشی رفاه مردم را رقم زده است. چین تحت رهبری قوی حزب کمونیست به پیشرفت و شکوفایی خود ادامه می دهد و در جریان آن احساس خوشبختی و امنیت مردم پیوسته افزایش می یابد.

 

منبع:https://www.khabaronline.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *