لاپید که روز گذشته برای سفری دو روزه وارد ابوظبی شد، در دیدار با وزیر امور خارجه امارات روابط دوجانبه در چارچوب توافقات امضاشده و نیز تحولات خاورمیانه را بررسی کرد.
این اولین سفر مقامی در این سطح از اسرائیل به امارات متحده عربی است. امارات در دسامبر سال گذشته طی توافقی موسوم به «توافق آبراهام» اسرائیل را به رسمیت شناخت.
سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل اعلام کرد که توافق امضاشده میان لاپید و بن زاید دوازدهمین توافقنامهای است که میان اسرائیل و امارات امضا میشود.
وزیر امور خارجه اسرائیل همچنین روز گذشته در مراسمی سفارت اسرائیل در ابوظبی را افتتاح کرد.
او قرار است امروز نیز کنسولگری اسرائیل در دبی را افتتاح و از مجموعه «اکسپو 2020 دبی» دیدن کند.
در اوایل ماه جاری میلادی نیز امارات سفارت خود در تل آویو را افتتاح کرده بود.
همزمان وزارت امور خارجه امریکا اعلام کرد که «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه امریکا، از سفر لاپید به امارات استقبال و تأکید کرده که واشنگتن به همکاری با اسرائیل و امارات برای تقویت شراکت و «ساخت آیندهای امنتر برای همه ملتهای خاورمیانه» ادامه میدهد.
همزمان با این تحولات، «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در سخنانی توافقنامههای کشورهای عربی با اسرائیل را «توهمی» خواند که به جایی نخواهد رسید.
عباس گفت که حوادث اخیر در بیتالمقدس نشان داد که ملت فلسطین طرح موسوم به «معامله قرن» را ابطال کرد و به همه ثابت کرد که توافقنامههای کشورهای عربی با اسرائیل توهمی بیش نیست.
او گفت که امنیت و صلح فقط وقتی به دست میآید که اشغالگری پایان یابد و ملت فلسطین به همه حقوق خود ازجمله استقلال و آزادی و کشوری با پایتختی قدس دست یابد.
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نیز در واکنش به افتتاح سفارت اسرائیل در ابوظبی تأکید کرد که این اقدام نشاندهنده پافشاری حکومت امارات بر مسیر اشتباهی است که پیش گرفته است.
او گفت که همزمانی افتتاح این سفارتخانه با عملیات اسرائیل در تخریب خانههای فلسطینیان در سلوان نشاندهنده آن است که توافقنامههای عادیسازی روابط مشوق اسرائیل برای ادامه اقدامات خصمانه ضد ملت فلسطین است.
جبهه مردمی آزادیبخش فلسطین نیز ضمن محکوم کردن این اقدام ابراز اطمینان کرد که ملتهای عرب در امارات و سرتاسر منطقه مخالف این سیاستها هستند.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.