وکیل «باسم عوضالله»، از متهمان اصلی پرونده موسوم به «فتنه» در اردن، خبر داد که هیئت وکلا خواستار حضور چند تن از اعضای خاندان سلطنتی و نخستوزیر و وزیر امور خارجه اردن در دادگاه بهعنوان شاهد شدهاند.
«محمد عفیف»، عضو هیئت وکلای عوضالله، گفت که هیئت وکلا در جلسه امروز دادگاه خواستار حضور این مقامات و همچنین شاهزاده «حمزه بن الحسین»، ولیعهد سابق، به عنوان شاهد خواهد شد.
او افزود که دادگاه میتواند این درخواست وکلا را رد یا تأیید کند.
قرار است چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان حوادث موسوم به «فتنه» در اردن امروز (چهارشنبه 30 ژوئن) برگزار شود.
پیش از این محمد عفیف از درخواست وکلا برای حضور 27 تن به عنوان شاهد خبر داده بود.
دادستانی اردن پیشتر اعلام کرده بود که در پی تسریع در رسیدگی به پرونده تلاش برای برهم زدن امنیت و ثبات اردن و آشکار شدن واقعیت و پایان دادن به حرف و حدیثها در این موضوع است.
منابع اردنی خبر داده اند که لایحه دادخواست از متهمان این حادثه شامل «تشویق به مخالفت با نظام سیاسی حاکم در اردن و اقدام علیه امنیت و مسالمت اجتماعی و نگهداری و مصرف مواد مخدر» میشود.
براساس این لایحه شواهد نشاندهنده ارتباط نزدیک شاهزاده «حمزه بن الحسین»، برادر پادشاه با متهمان اصلی یعنی عوضالله و شریف حسن است و عوض الله نیز مسئول ارتباطات برای دریافت حمایت طرفهای خارجی بوده است.
این لایحه افزوده که دیدارهای این سه تن در منزل شخصی عوض الله انجام میشده و در این دیدارها شاهزاده حمزه مأمور افزایش دیدارها با طبقات اجتماعی و عشایری برای افزایش نارضایتیهای آنها شده است.
به موجب این اتهام، عوضالله همچنین مسئول انتقاد علنی از مواضع پادشاه اردن در مسئله فلسطین با هدف تضعیف موضع اردن و حاکمیت آن بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی بیتالمقدس بوده است.
شاهزاده حمزه بن الحسن همچنین متهم است که از وضعیت خشم ناشی از حادثه کمبود کپسول اکسیژن در منطقه سلط اردن برای تحریک افکار عمومی علیه حکومت استفاده کرده است.
در اوایل ماه آوریل گذشته، «ایمن الصفدی»، سخنگوی دولت اردن، از کشف و خنثیسازی تحرکات خرابکارانه 16 متهم ازجمله حسن بن زید و باسم عوض الله خبر داد و تأکید کرد که عاملان این اقدام با طرفهای خارجی در تماس بودهاند.
دو روز بعد از اعلام این موضوع، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، در نامهای خطاب به ملت اردن تأکید کرد که «فتنه به پایان رسیده» و اردن در امنیت و ثبات است و به یاری خدا و عزم و همبستگی ملت و فداکاری ارتش اردن در ثبات و امنیت خواهد ماند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.