الکاظمی در نشست اضطراری با استانداران: ایران در صادرات برق به عراق کوتاهی نکرده است

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
نخست‌وزیر عراق نشستی اضطراری با استانداران با حضور اعضای کمیته حل بحران برق برگزار کرد.

«مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق نشستی اضطراری با استانداران با حضور اعضای کمیته حل بحران برق برگزار کرد.

الکاظمی در این نشست گفت به محض تکمیل تحقیقات به این سوالات پاسخ خواهیم داد که عناصر خرابکار چرا شبکه انتقال برق را مورد هدف قرار می دهند، این عملیات خرابکارانه علیه شبکه انتقال انرژی دارای صبغه سیاسی است یا تروریستی؟

وی گفت: هنگامی می‌گویم این دولت تاوان سیاست‌های اشتباه و وصله پینه‌دار و اتلاف بیت‌المال طی 17 سال گذشته در همه زمینه‌ها به خصوص در حوزه انرژی را می‌پردازد، برخی دوستان دلخور می‌شوند، من با منطق تبلیغات انتخاباتی سخن نمی‌گویم بلکه این مسئولیت تاریخی و اخلاقی ماست و باید با مردم صریح حرف بزنیم به ویژه پس از آنکه دولت‌های متوالی از بیم خشم افکار عمومی با مردم صریح سخن نگفتند، واقعیت آن است که همه اعم از دولت‌ها و سیاسون این مسئولیت را برعهده دارند.

وی ادامه داد: من این سوال را مطرح می کنم که دلیل عدم اتصال خطوط برق با کشورهای همسایه و جهان طی 17 سال گذشته چیست؟ ما فقط به شبکه برق جمهوری اسلامی ایران وصل هستیم که این کشور بر اساس توانمندیش در انتقال برق به عراق کوتاهی نمی‌کند و در برابر مردم خود نیز تعهد دارد، همچنین پرونده بدهی‌های واردات برق از تهران و تحریم‌های امریکا هم وجود دارد، ما در خصوص حل این مساله و پرداخت همه بدهی‌های عراق به ایران بابت واردات گاز و برق سال‌های گذشته جدی هستیم و در این زمینه پیشرفت‌هایی هم محقق خواهیم کرد.

الکاظمی افزود: چرا باید عراق در برابر نیازهای مردم این کشور در تنگنا باشد، از یک سال پیش تا به امروز تصمیماتی برای اتصال سیستم برق عراق به همه کشورهای همسایه اتخاذ کردیم، این امر نیازمند زمان و شکیبایی برای تکمیل شدن است تا بتوانیم با چالش‌های انرژی مقابله کنیم، وضعیت طبیعی در همه مناطق جهان این است که شبکه برق با همسایگان ارتباط داشته باشد اما ما این سوال را می‌پرسیم که چه‌کسی تصمیم به انزوای عراق و ممانعت از اتصال خطوط برق با کشورهای دیگر گرفته است؟

وی گفت: تصمیم‌گیران در هر کشوری راهبردی بر اساس امکانات و برنامه‌های آتی خود تدوین می کنند بنابراین چرا ما طی 17 سال گذشته، ده‌ها نیروگاه‌ گازپایه برای تولید برق ساختیم در حالی که توان تامین گاز و یا طرحی برای تولید گاز یا تنوع‌بخشی به منابع واردات گاز در صورت نیاز را نداریم؟ چه کسی مسئول این اشتباه بزرگ است؟ چرا در زمینه انرژی خورشیدی یا هسته‌ای کاری نشده است.

نخست‌وزیر عراق در این باره افزود: در پرونده گاز هم، شبکه گاز عراق به ایران متصل است و آنها علیرغم مشکلات در دریافت طلب‌‌شان به دلیل تحریم‌های اعمالی، کوتاهی نکرده و به صادرات گاز به عراق ادامه می دهند، ما نیازمند زمان بیشتری برای یافتن منابع جایگزین گاز از کشورهای دیگر هستیم.

الکاظمی خاطرنشان کرد: عراق در تولید گاز تاخیر بسیاری کرده است و ما نیازمند آن هستیم که سریعا تولید گاز را آغاز کنیم و ما این کار را کردیم اما برای آغاز تولید گاز و پوشش بخش اعظم نیازهای نیروگاه‌های خود به 2 تا 3 سال زمان نیاز داریم.

وی افزود: همه اقدامات لازم برای حل مشکل برق عراق نیازمند چندین سال زمان است، اگر ما در زمینه انرژی خورشیدی یا تولید گاز و یا نیروگاه‌های غیرگازی سرمایه‌گذاری کرده بودیم، اکنون مشکل برق نداشتیم و به جای وارد کردن، گاز صادر می کردیم و اگر در اتصال شبکه برق به همه کشورهای همسایه سرمایه‌گذاری کرده بودیم، اکنون می توانستیم بحران‌های اضطراری به خصوص در تابستان را پشت سر بگذاریم.

نخست وزیر عراق تصریح کرد: چند ماه پیش با فرانسوی‌ها درباره پروژه تولید انرژی هسته‌ای در عراق گفت و گو کردم، عراق حق دارد که برای مقاصد صلح‌آمیز و تولید برق، از انرژی هسته‌ای برخوردار باشد. کشورهای جهان و فرانسه این مساله را درک می‌کنند اما موانعی وجود دارد که باید برای رفع آن تلاش کنیم.

در این نشست تصمیم گرفته شد:

1:هیات هماهنگی استان‌ها به بازبینی و حسابرسی دوباره سهمیه هر استان از انرژی برق بر اساس معیارهایی چون تعداد جمعیت، دمای هوا، رطوبت، فعالیت صنعتی، تجاری، دولتی و گردشگری و تاثیرات زیست محیطی با هماهنگی وزارت برق و دبیرخانه هیات دولت اقدام کند.

2: پایبندی استان‌ها به سهمیه‌های مشخص شده.

3:اقدام فرماندهی پلیس و استانداران در حفاظت از تاسیسات برقی و پرسنل فعال در آن.

4: اقدام وزارت نفت در پشتیبانی لازم و ارائه سوخت مورد نیاز برای دارندگان مولد برق برای سه ماه آتی.

5:افزایش سهمیه مولدهای برق به 40 لیتر در فصل تابستان.

6: تشویق شهروندان به مصرف بهینه برق از طریق رسانه‌های دولتی و نهادهای مدنی.

7: فرماندهی عملیات مشترک مسئولیت حفاظت از دکل‌های انتقال برق را برعهده گیرد.

 

منبع: https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *