«جبر صالح»، تاجر فلسطینی از رکود شدید در بازارهای نوار غزه و کاهش قدرت خرید مردم به خصوص پس از جنگ 11 روزه اخیر اسرائیل گلایه کرد.
بخشهای تجاری مختلف نوار غزه به ویژه بخش خوار و بار و کالاهای خوراکی اساسی و موادی نظیر روغنها، کنسروها، پوشک بچه و قهوه شاهد نوسانهای بسیاری بوده است.
حقوق کارمندان وابسته به تشکیلات خودگردان یا حماس در نوار غزه در کنار کارمندان حقوقبگیران سازمان اونرا و کمکهای مالی کشور قطر، محرک اساسی فعالیتهای اقتصادی در نواز غزه در سایه فروپاشی بخش خصوصی طی سالهای گذشته به شمار می رود.
از ماه مه گذشته، کمکهای مالی قطر برای 100 هزار خانواده مستنمد فلسطینی پرداخت نشده است، در عین حال کارمندان دولت وابسته به جنبش حماس در غزه نیز حقوق تنها 55 درصد از حقوق خود را دریافت میکنند برعکس کارمندان تشکیلات خودگردان که حقوق خود را به صورت کامل دریافت میکنند.
در همین رابطه، جبر صالح در گفتوگو با العربی الجدید تصریح کرد: وضعیت رکود بیسابقهای که گریبان بازارهای نوار غزه را گرفته به دلیل ناتوانی مردم از خرید کالاهای اساسی و اکتفا به تامین مایحتاج ضروری است که تاثیر منفی بر وضعیت تجاری این باریکه گذاشته است.
«صلاح المقادمه»، تاجر فلسطینی هم گفت: توان خرید مردم از زمان محاصره اسرائیل علیه نوار غزه در سال 2006 میلادی، در دشوارترین وضعیت خود قرار دارد و بسیاری از مردم حتی از خرید مایحتاج اساسی خود نیز ناتوان هستند.
المقادمه اظهار داشت: نبود نقدینگی در نوار غزه و اندک بودن کمکهای مالی پس از پایان جنگ 11 روزه اخیر، تاثیر بسیار منفی بر قدرت خرید و دادوستدها در بازار داشته است.
به گزارش کمیته مردمی لغو محاصره نوار غزه، بیش تز 90 درصد از کارخانههای این باریکه تقریبا بسته است و تنها 10 درصد از این کارخانهها با سطح تولید بسیار پایین مشغول فعالیت هستند.
بر اساس اظلاعات رسمی، تقریبا 80 درصد از ساکنان نوار غزه نیازمند کمکهای سازمانهای بینالمللی هستند.
در این میان، دولت وابسته به حماس هم در نوار غزه اعلام کرده است، بیش از 350 مجموعه اقتصادی اعم از کارخانهها، مراکز تجاری و اقتصادی در حمله اخیر اسرائیل به نوار غزه آسیب دیده است و بخش کشاورزی هم متحمل 200 میلیون دلار خسارت شده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.