این وزارتخانه سوریه اعلام کرد این افزایش قیمت بنا به درخواست وزارت نفت و منابع معدنی و موافقت کمیسیون اقتصادی پارلمان سوریه بوده است.
دولت سوریه در ماه گذشته هم قیمت هر لیتر بنزین را از 2000 لیره به 2500 لیره افزایش داده بود.
دمشق در ماه آوریل گذشته به دلیل تقاضای شدید بنزین، سازوکار جدیدی برای توزیع سوخت از طریق ارسال پیامک به صاحبان خودورها طراحی کرده بود؛ پیامکی که در آن زمان سوختگیری و میزان سوخت اختصاص یافته ذکر شده است.
در همین رابطه، «جلال بکار»، کارشناس امور اقتصادی سوریه به العربی الجدید گفت: نظام سوریه به دلیل از دست دادن کنترل مناطق نفتی و نداشتن درآمد کافی چارهای جز افزایش تدریجی قیمت حاملهای سوختی ندارد.
دولت سوریه چند روز پیش نیز قیمت شکر و برنج را افزایش داده بود.
یک کارشناس امور اقتصادی سوریه هم که نخواست نامش ذکر شود، گفت: اقتصاد سوریه از هم فروپاشیده و تقریبا تولید متوقف شده و صادرات خیلی اندکی داریم و اغلب منابع زیرزمینی خارج از کنترل دولت قرار دارد و گردشگری کاملا متوقف شده و حتی حوالههای شهروندان سوری در خارج از کشور بسیار پایین از سطح مورد انتظار است؛ همه اینها بدین معنی است که دولت فاقد منابع ارزی است لذا افزایش نرخ دلار امری پیش بینی شده بود.
وی افزود: هیچ دولتی نمی تواند در قیمت اجناس، ثبات ایجاد کند چرا که چرخ تولید خوابیده و روند بازسازی زیرساختهای آسیب دیده هنوز شروع نشده همچنین تحریمهای اقتصادی نیز به قوت خود باقی است.
به گفته مرکز پژوهشی «قاسیون» هزینه معیشتی هر خانواده 5 نفره سوری از 773 هزار لیره در ابتدای سال جاری به یک میلیون و چهل هزار لیره افزایش پیدا کرده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.