سفارت قطر در لبنان اعلام کرد «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، وزیر امور خارجه قطر فردا سه شنبه طی سفری یک روزه برای بررسی بحران سیاسی لبنان به بیروت خواهد رفت.
این سفر در حالی انجام می شود که تلاش ها برای تشکیل دولت جدید لبنان توسط «سعد الحریری»، نخست وزیر مامور تشکیل کابینه به نتیجه نرسیده است.
سفارت قطر در بیروت در بیانیه ای اعلام کرد که رئیس دستگاه دیپلماسی قطر در این سفر با «میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان، «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان و «ژوزف عون»، فرمانده ارتش لبنان دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
شبکه خبری الجزیره نیز در این رابطه توضیح داد که دیدارهای وزیر امور خارجه قطر در بیروت در چارچوب تلاش های قطر برای کمک به حل بحران سیاسی لبنان انجام می شود.
«تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر اخیرا در دو دیدار جداگانه با عون و الحریری خواستار اولویت دادن به منافع کشور و تسریع در تشکیل دولت برای ایجاد ثبات در کشور شد.
بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بیثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.
از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.
بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی میگویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.
دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهیهای خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.
جامعه بینالمللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروههای سیاسی مشروط کردهاند.
دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره میکند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.