تشدید تنش‌های خیابانی در بیروت پس از کناره‌گیری الحریری از تشکیل دولت

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

پس از کناره‌گیری الحریری از تشکیل دولت، معترضان که اغلب آنها وابسته به جریان المستقبل هستند، اقدام به مسدود کردن راه‌ها و جاده‌ها کردند.

معترضان در تعلبایا، المرج، اتوبان المحمره و البداوی در شمال لبنان، الکولا، کرنیش در بیروت و مناطقی از استان جبل لبنان دست به بستن مسیرهای مواصلاتی کردند.

در همین رابطه، منطقه الطریق الجدیده در بیروت (از مناطق طرفدار الحریری) شاهد درگیری شدید میان ارتش لبنان و معترضان بود که طی آن، نیروهای نظامی و امنیتی برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک تیرهوایی و استفاده از گلوله پلاستیکی کردند که در مقابل، معترضان با سنگ به نیروهای ارتش پاسخ دادند.

به گزارش رسانه‌های لبنانی، طی این درگیری‌ها چندین نفر زخمی شدند.

معترضان در تجمعات خود ضمن ابراز خشم از استعفای الحریری، خواستار کناره‌گیری میشل عون، رئیس جمهوری لبنان شدند و وی را تنها مانع تشکیل دولت و بهبود اوضاع دانستند.

در همین رابطه، فعالان اجتماعی تظاهرات 17 اکتبر، خواستار برکناری همه طبقه سیاسی اعم از رئیس جمهوری و رئیس پارلمان شدند و تاکید کردند: این سیستم در سایه اقدامات سهم‌خواهانه و تقسیم قدرت میان خود، مسئول فروپاشی کشور هستند.

لبنان از بحران شدید اقتصادی رنج می‌برد که بانک جهانی آن را یکی از بدترین بحران‌ها در تاریخ مدرن توصیف کرده است.

واحد پول لبنان، پوند، ظرف دو سال اخیر بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده که باعث تشدید فقر و کمبود مواد غذایی، سوخت و دارو در این کشور شده است.

پس از استعفای الحریری، با توجه به این‌که هیچ جایگزینی برای تصدی سمت نخست‌وزیری لبنان وجود ندارد، امیدها برای تشکیل دولتی که بتواند به وضعیت اقتصادی این کشور سر و سامان بدهد به حداقل رسیده است.

دولت قبلی لبنان به نخست‌وزیری حسن دیاب در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد، ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود 6 هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.

سعد الحریری دومین نامزد تشکیل دولت لبنان ظرف ۱۲ ماه گذشته است. پیشتر مصطفی ادیب تلاش کرده بود که دولت تشکیل دهد ولی ناکام مانده بود،رهبران لبنان طی یک سال گذشته مرتبا یکدیگر را مقصر بحران‌های کشور معرفی می‌کنند.

جامعه جهانی از زمان انفجار بندر بیروت تعهد کرده‌اند که میلیون‌ها دلار به لبنان اختصاص خواهند داد منوط به این‌که دولت جدید تشکیل شود.

برخی کشورها از جمله فرانسه تهدید کرده‌اند که احتمالا برخی از رهبران لبنان را هدف تحریم‌های خود قرار دهند.

 

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *