«جن ساکی»، سخنگوی کاخ سفید، بامداد امروز (شنبه 17 ژوئیه) ضمن اعلام این خبر تأکید کرد که در این دیدار شراکت راهبردی عراق و امریکا و تقویت همکاریهای دوجانبه براساس توافقنامه جامع مشترک امضاشده در سال 2008 بررسی خواهد شد.
او بخشهای انرژی و بهداشت را از موضوعات مورد اهتمام دو کشور دانست و تأکید کرد که بایدن در پی تقویت همکاری با عراق در مسائل امنیتی برای اقدامات مشترکی است که شکست دائمی داعش را تضمین کند.
پیش از این دو مقام بلندپایه عراقی خبر دادند که هیئتی دولتی در عراق در حال انجام هماهنگیهای لازم با سفارت امریکا درباره تعیین موعد برگزاری دور چهارم گفتوگوهای راهبردی عراق و امریکا است که قرار است در اواخر ماه جاری میلادی در واشنگتن برگزار شود.
این هماهنگیها شامل تعیین موضوعات مورد بحث و تلاش برای رسیدن به توافقات اولیه درباره آنها به خصوص موضوع خروج نیروهای رزمی امریکایی از عراق مربوط میشود.
در آوریل گذشته دور سوم گفتوگوهای راهبردی عراق و امریکا که اولین آنها پس از ریاست جمهوری «جو بایدن» بود بهصورت ویدئوکنفرانس به ریاست وزرای خارجه دو کشور برگزار شد.
در این دور از گفتوگوها توافق شد که نقش نیروهای ائتلاف کاملا حالت آموزشی و استشاری بگیرد و این نیروها هیچگونه فعالیت رزمی در عراق نداشته باشند.
یک مقام بلندپایه در دفتر نخستوزیر عراق تأکید کرد که هنوز معلوم نیست ریاست این دور از گفتوگوها را خود «مصطفی الکاظمی» بر عهده میگیرد یا مانند دو دوره قبل وزیر خارجه عراق به جای او رئیس هیئت عراقی خواهد بود و افزود که تصمیمگیری در این باره به مسائل سیاسی و امنیتی عراق مربوط میشود.
این مقام گفت که هیئتی که در حال هماهنگی با سفارت امریکا درباره تدارکات برگزاری این نشست است شامل مقاماتی از وزارت خارجه و مشاور امنیت ملی و دفتر نخستوزیر و فرماندهی ستاد عملیات عراق است.
به گفته این مقام احتمالا این دوره از گفتوگوها با اعلام رسمی خروج نیروهای رزمی امریکایی از عراق که شمارشان حدود 500 نیروست بینجامد و نیروهای آموزشی و استشاری در چارچوب ائتلاف بینالمللی به فعالیت خود ادامه دهند.
این منبع افزوده که با وجود این، تحولات جاری و احتمال تشدید تنش میان نیروهای امریکایی و گروه های مسلح ممکن است موجب تغییر همه سناریوها شود.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.