وزیر امور خارجه چین که به دمشق سفر کرده است از طرح چهار مادهای چین برای حل بحران سوریه پرده برداشت.
به گزارش «روسیا الیوم»، وانگ یی در دیدار با همتای سوریهای خود، «فیصل المقداد» تأکید کرد که کلید حل فراگیر بحران سوریه اجرای اصل «روندی متعلق به مردم سوریه و به دست آنان» است که شورای امنیت آن را مطرح کرده است.
او گفت که همه طرفهای ذیربط باید به اقدامات ملموس عملی برای پیشبرد روند صلح در سوریه دست زنند.
به گفته وانگ یی طرح چین چهار ماده دارد که اولین آنها احترام به حاکمیت ارضی و یکپارچگی سوریه و احترام به انتخاب ملت سوریه و کنار گذاشتن توهم تغییر نظام در این کشور و اجازه دادن به ملت سوریه برای تعیین آینده و سرنوشت خود به صورت مستقل است.
وی افزود که در این راستا چین از سوریه در تلاش برای یافتن مسیر خاص خودش برای توسعه و حفاظت از وحدت و کرامت ملی حمایت میکند.
او ماده دوم طرح چین را اولویت دادن به رفاه ملت سوریه و تعجیل در روند بازسازی کشور دانست و تأکید کرد که اصلیترین راه حل بحران انسانی سوریه برداشته شدن فوری همه تحریمهای یکجانبه علیه این کشور است.
وانگ یی افزود که کمکهای انساندوستانه به سوریه هم باید با احترام به حاکمیت ملی سوریه و با هماهنگی حکومت این کشور انجام شود و افزایش یابد.
ماده سوم طرح چین به گفته وزیر امور خارجه این کشور اقدام اثرگذار و قاطع دربرابر تروریسم و مبارزه با همه گروههایی است که در لیست شورای امنیت تروریستی دانسته شده اند.
چین همچنین بر اهمیت احترام گذاشتن به نقش پیشگام حکومت سوریه در مبارزه با تروریسم و مخالفت با همه برنامههای تقسیم و تجزیه به بهانه مبارزه با تروریسم و نیز بر حمایت چین از موضع سوریه درباره مبارزه با تروریسم و همکاری امنیتی در این باره تأکید کرده است.
چهارمین بند طرح سوریه حمایت از راه حل سیاسی فراگیر در سوریه با هدایت خود مردم سوریه و کاهش اختلافات میان گروههای سوریهای و کمک جامعه بین الملل و سازمان ملل به سوریه در این راستاست.
فیصل المقداد نیز در این دیدار بر موافقت کامل دمشق با این طرح پیشنهادی چین تأکید کرد و گفت که دمشق در پی افزایش هماهنگی با چین برای پیشبرد روند صلح در سوریه است.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.