ناظران سیاسی در یمن و منطقه روابط دوستانه عمان با ایران و با گروه انصارالله (حوثی) را برگ برنده عمان در پیشبرد این تلاشها میدانند و تأکید میکنند که نزدیک شدن بیش از پیش عمان به عربستان میتواند موجب شود که عمان وزنه دیپلماتیک و روابط منطقهای خود را برای پایان دادن به جنگ خانمانسوز یمن به کار گیرد.
«بدر بن حمد البوسعیدی»، وزیر امور خارجه عمان، در مصاحبه با نشریه عربستانی «عکاظ» گفت که مشکلات شدید ملت یمن موجب نگرانی فراوان عمان است و افزود که کشورش از همه تلاشها برای صلح در یمن حمایت میکند.
عمان پیشتر با ارسال هیئتی بلندپایه از دربار به صنعا، پایتخت یمن که در کنترل نیروهای انصارالله است، تلاشهای خود برای آتشبس در یمن را آغاز کرده بود که البته به نتیجهای نرسید.
با وجود این، اخیرا نیز مسقط تماسهای تازهای با طرفهای ذیربط برقرار کرده تا نشان دهند که پرونده وساطت برای حل بحران یمن را نبسته است.
به گفته ناظران، عمان برگ برندههایی دارد که میتواند در دور تازه تلاشهای خود از آنها استفاده کند. مهمترین این برگ برندهها اعتمادی است که همه طرفهای درگیر ازجمله ایران و انصارالله به آن دارند، ضمن اینکه اخیرا نیز روابط خود را با عربستان گسترش داده و متحدی مورد اعتماد امریکاست.
البوسعیدی در مصاحبه خود، سفر سلطان عمان به ریاض را سفری تاریخی خواند و تأکید کرد که این سفر ابعاد راهبردی مهمی در سطح روابط دوجانبه و در سطح تحولات منطقه خواهد داشت.
او گفت که دو کشور با جدیت برای عملی کردن نتایج این سفر و تبدیل آن به واقعیتی ملموس که مرحله تازهای از همکاریهای ثمربخش برای بازگشت تعادل به منطقه را در پی داشته باشد تلاش میکنند.
وزیر خارجه عمان گفت که شورای هماهنگی عربستان و عمان که در این سفر تشکیل آن به توافق دو کشور رسید در حکم اتاق فکر روابط دو کشور و مسئول پیگیری توافقات امضاشده میان آنهاست و قطعا موجب تقویت نقش شورای همکاری در منطقه میشود.
هفته گذشته در سفر سلطان عمان به عربستان سعودی دو کشور با انتشار بیانیهای مشترک مواضع خود را درباره ادامه تلاش برای ایجاد راه حل سیاسی فراگیر برای بحران یمن براساس قطعنامه 2216 سازمان ملل و طرح عربستان برای حل بحران یمن منطبق با یکدیگر دانستند.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.