شبکه های اجتماعی میدان اصلی کارزار انتخاباتی در عراق

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
کمیساریای عالی مستقل انتخابات با همکاری سازمان ارتباطات و رسانه کمیته‌ای ویژه برای رصد کردن تبلیغات انتخاباتی در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است.

با آغاز تبلیغات انتخاباتی در عراق، شبکه‌های اجتماعی به عرصه اصلی رقابت‌ها و کمپین‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات این کشور تبدیل شده است.

امتیاز این شبکه‌ها بُرد بیشتر و هزینه کمتر در تولید و انتشار پوسترهای تبلیغاتی است.

این وضعیت باعث شده که کمیساریای عالی مستقل انتخابات با همکاری سازمان ارتباطات و رسانه کمیته‌ای ویژه برای رصد شبکه‌های اجتماعی و بررسی تخلف‌های تبلیغاتی در این شبکه‌ها ایجاد کند.

این کمیساریا در 7 ژوئیه کنونی با تأیید نهایی نامزدها آغاز طولانی‌ترین دوره تبلیغات انتخاباتی به مدت سه ماه را اعلام کرد. در پی آن شبکه‌های اجتماعی، به‌خصوص فیسبوک که پرطرفدارترین شبکه اجتماعی در عراق است، شاهد تبلیغات گسترده نامزدهای انتخابات بود.

این در حالی است که در خیابان‌های شهرهای عراق کمتر نشانی از پوسترهای تبلیغاتی دیده می‌شود.

«جمانه غلاوی»، سخنگوی کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق، می‌گوید که کمیته‌های اصلی و فرعی در همه استان‌های کشور برای بررسی تخلف‌های تبلیغاتی تشکیل شده است.

او می‌گوید که با همکاری سازمان ارتباطات و رسانه عراق، بر تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی نظارت می‌شود و کمیته‌های مربوطه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

این دوره از انتخابات عراق به درخواست رسمی دولت عراق شاهد نظارت بین‌المللی ازجانب شورای امنیت و اتحادیه اروپاست تا انتخاباتی شفاف و عادلانه و به دور از شائبه تقلب برگزار شود.

«عادل اللامی»، کارشناس امور انتخاباتی، تأکید می‌کند که استفاده از شبکه‌های اجتماعی در تبلیغات انتخاباتی از سال 2010 در عراق آغاز شده اما اکنون چون دوره تبلیغات انتخاباتی حدود 3 ماه است، هنوز کمپین‌های انتخاباتی سراغ تبلیغات چاپی نرفته‌اند.

به گفته اللامی اکثر نامزدها ترجیح می‌دهند که تبلیغات خود را به ماه آخر منحصر کنند تا تبلیغات طولانی بازخورد منفی پیدا نکند به‌خصوص که بسیاری از رأی‌دهندگان در عراق نه از سر آگاهی سیاسی که از سر مسائل احساسی رأی می‌دهند و تبلیغ طولانی برای آنها ملال آور و بر تصمیم‌گیری آنها مؤثر است.

او می‌افزاید که تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود.

شبکه های اجتماعی عراق در روزهای اخیر شاهد تنش‌ها و درگیری‌هایی هم بوده است که تازه‌ترین آنها نزاع لفظی میان محمد الحلبوسی و خمیس الخنجر، دو نیروی سیاسی شاخص اهل سنت، بوده است که کار میان آنها به دشنام هم کشید.

بسیاری از نیروهای سیاسی عراق هم صفحه‌های خاصی با نام‌های گوناگون سیاسی یا اجتماعی راه انداخته اند که هدف اصلی از آنها تبلیغ برای یک نامزد خاص است و برای اداره این صفحه‌ها از کارشناسان رسانه و مدیران باسابقه صفحات اجتماعی استفاده کرده‌اند.

«مقداد ابوالهیل»، نامزد مستقل از بصره، که اولین بار است نامزد انتخابات عراق شده می‌گوید که همه مردم به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند و استفاده از پوسترهای چاپی همچنان لازم است.

او می‌گوید که شبکه‌های اجتماعی بخش اعظم تبلیغات انتخاباتی را به خود اختصاص داده‌اند و این به نفع نامزدهایی است که دستگاه رسانه‌ای قدرتمند و امکانات مالی گسترده‌ای ندارند.

به گفته ابوالهیل، فروش صفحه‌های پرطرفدار در شبکه‌های اجتماعی امر رایجی است و برخی نامزدها این کار را کرده‌اند.

«احمد الربیعی»، صاحب چاپخانه نبراس در عراق، می‌گوید که در مقایسه با انتخابات 2018، شمار نامزدهایی که سفارش چاپ پوستر داده‌اند بسیار کم است.

به نظر الربیعی، بسیاری از نامزدها نگران لغو یا تعویق مجدد انتخابات هستند و این وضعیت باعث شده که فعلا سراغ چاپ پوسترهای تبلیغاتی نروند.

او می‌گوید که معمولا 40 روز پیش از آغاز تبلیغات انتخاباتی سفارش‌های چاپ می‌رسد.

الربیعی درباره هزینه چاپ نیز می‌گوید که چاپ پوستر متری 5 هزار دینار (3.5 دلار) است.

قرار است انتخابات پیش از موعد عراق در 10 اکتبر 2021 برگزار شود. برگزاری این انتخابات اصلی‌ترین مطالبه تظاهرات‌کنندگان اکتبر 2019 بود که به استعفای «عادل عبدالمهدی» از نخست‌وزیر انجامید.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *