به گفته مقامات گمرگ پاکستان، با ورود یکصد دستگاه کامیون حامل کالا به افغانستان، گمرک «سپین بولدک-چمن» که از آغاز ماه میلادی جاری به دلیل تشدید درگیری های طالبان و نیروهای افغان، بسته شده بود؛ فعالیت خود را از سر گرفت.
گمرگ سپین بولدک-چمن از دو هفته پیش به این سو، در تصرف اعضای طالبان است. در توضیح دلیل بازگشایی این گذرگاه مرزی، گفته می شود که دولت اسلام آباد از سوی تجار تحت فشار بوده است.
همزمان، وزارت دارایی افغانستان امروز سه شنبه اعلام کرد که در یک ماه گذشته حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون افغانی درآمد گمرکی را از دست داده است.
دولت کابل از یک ماه گذشته به این سو، بر گمرکهای اسلامقلعه، تورغندی، ابونصر فراهی، سپین بولدک، آی خانم، دندپتان و شیرخان بندر تسلط ندارد و به این دلیل حدود نصف درآمدهای گمرکی در این مدت به خزانه حکومت واریز نشده است.
روز گذشته نیز «اجمل عمر شینواری» سخنگوی مشترک نهادهای امنیتی افغانستان در نشست خبری در کابل اعلام کرد که نیروهای دفاعی و امنیتی در بسیاری از مناطق این کشور به حالت تهاجمی تغییر موضع دادهاند.
این مقام نظامی و امنیتی در کابل همچنین افزود که به زودی شاهد دستاوردهای نظامیان افغانستان خواهیم بود.
به گفته شینواری، طی مدت اخیر در ۱۵۴ عملیات نظامی، بیش از هزار و ۵۰۰ عضو طالبان کشته و ۸ صد و یک نفر از آنها زخمی شدهاند و از سوی دیگر باید توجه داشت که مبارزه با تروریسم تنها مسئولیت افغانستان نیست بلکه دیگر کشورهای جهان نیز در این ارتباط مسئول هستند.
سخنگوی مشترک نهادهای امنیتی افغانستان همچنین اعلام کرد که تا کنون ۳۰ شهرستان افغانستان از کنترل طالبان پس گرفته شدهاند.
آزادسازی ۳۰ شهرستان افغانستان از سوی نیروهای دولتی در حالی است که همزمان دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز دوشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد: در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۶۵۹ غیرنظامی افغانستانی در نتیجه خشونتها و درگیریهای مختلف جان باختهاند و ۳۵۲۴ نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
طبق گزارش مذکور، از مجموع تلفات غیرنظامیان در سال جاری، ۶۲ درصد توسط گروه طالبان، ۲۶ درصد توسط نیروهای دولتی و ۱۲ درصد دیگر نیز در نتیجه سایر درگیریها جان باختهاند.
منبع:http://alwaght.net/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.