منبع یاد شده در گفتوگو با پایگاه خبری النشره لبنان تصریح کرد: تضمینهای بینالمللی که میقاتی روز گذشته درباره آن صحبت کرد، دربردارنده تزریق 4 میلیارد دلار به اقتصاد لبنان در سریعترین زمان ممکن است.
منبع مذکور با بیان اینکه میقاتی با کالسکهای که دو اسب امریکایی و فرانسوی آن را میکشند، وارد میدان شده است، گفت: تضمینهای بینالمللی که میقاتی درباره آن حرف زد، بر تزریق 4 میلیارد دلار به بازار لبنان در سریعترین زمان ممکن تصریح دارد تا دولت آتی از طریق مذاکره با صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، راهکارهایی برای برونرفت لبنان از بحرانهای کنونی یافته و به اقتصاد این کشور سامان بخشد.
به گفته منبع یاد شده، توافق مذکور به سرمایهگذاری طرف امریکایی و فرانسوی مربوط میشود که به شکل عمده شامل بندر بیروت و بخش نفت می شود.
نخستوزیر مکلف لبنان روز گذشته گفته بود: میدانم که ماموریت دشواری در پیش دارم اما مطمئن هستم که با همکاری همه گروههای سیاسی میتوانیم بر مشکلات فائق آییم، هرکس راهکار یا پیشنهادی دارد از آن استفاده خواهیم کرد، من از مدتها پیش در حال بررسی موضوع هستم و اگر تضمینهای خارجی مطلوب وجود نداشت، داوطلب این مسئولیت نمیشدم.
لبنان از بحران شدید اقتصادی رنج میبرد که بانک جهانی آن را یکی از بدترین بحرانها در تاریخ مدرن توصیف کرده است، واحد پول لبنان، پوند، ظرف دو سال اخیر بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده که باعث تشدید فقر و کمبود مواد غذایی، سوخت و دارو در این کشور شده است.
دولت قبلی لبنان به نخستوزیری حسان دیاب در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره میکند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.
سعد الحریری دومین نامزد تشکیل دولت لبنان ظرف ۱۲ ماه گذشته بود و پیش از وی، مصطفی ادیب تلاش کرده بود که دولت تشکیل دهد ولی ناکام مانده بود. رهبران لبنان طی یک سال گذشته مرتبا یکدیگر را مقصر بحرانهای کشور معرفی میکنند.
جامعه جهانی از زمان انفجار بندر بیروت تعهد کردهاند که میلیونها دلار به لبنان اختصاص خواهند داد منوط به اینکه دولت جدید تشکیل شود.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.