157 نامزد بر سر دستیابی به 17 کرسی استان بابل (مرکز آن: حله) تلاش میکنند که از جمله آنها 10 نماینده کنونی و استاندار و رئیس شورای منحلشده استانداری دیده میشود.
از جمله نامزدهای جالب توجه در این استان «احمد حبیب الخبط» است که نامهای از شیخ عشیره او منتشر شده که در آن از وی به سبب «خیانت» و جدا شدن از ائتلاف دولت قانون اظهار برائت میکند.
حاشیه الخبط به این اندازه محدود نمیشود. پیش از این رسانههای عراقی خبر داده بودند که محافظان وی در به نیروهای امنیتی به علت تلاش برای بازرسی خودرو حامل وی حمله کردهاند. همچنین در سال 2014 عکسی از پوسترهای تبلیغاتی او در یکی از مناطق استان بابل منتشر شده بود که در آن آمده بود: «ورود هر نماینده دیگر به این بخش ممنوع».
الخبط پیش از این ازجانب ائتلاف دولت قانون (نوری المالکی) نامزد شده بود اما این بار به صورت فردی نامزد شده است. جالب است که همزمان در همین استان برادر وی هم نامزد شده است.
از دیگر موارد جالب اینکه «اسکندر وتوت»، اولین استاندار بابل پس از 2003 و نماینده دورههای دوم و سوم مجلس عراق این بار نامزد نشده و به جای وی پسرش «یاسر اسکندر وتوت» از فهرست «وفاء» به ریاست «عدنان الزرفی» نامزد شده است.
وتوت که پیشتر نامزد ائتلاف دولت قانون بود در سال 2018 از ائتلاف فتح به ریاست هادی العامری نامزد شد اما رأی نیاورد.
قانون انتخابات جدید عراق استان بابل را به 4 دایره انتخاباتی تقسیم کرده که سه تای آنها 4 کرسی و چهارمی 5 کرسی دارند.
در این استان 157 تن نامزد شدهاند که 39 تن از آنها زناند. در سال 2018 تعداد نامزدها 334 تن بود.
از میان 17 نماینده کنونی 12 تای آنها به رقابت در استان حله بازگشتهاند و یکی از آنها (هیثم الجبوری) به بغداد منتقل شده است.
جریان صدر از میان 4 نمایندهاش فقط یکی (سلام الشمری) را در این دور هم نامزد کرده است. «محمد رضا»، رئیس کمیسیون امنیت مجلس کنونی عراق که عضو جریان صدر است در این دوره نامزد نشده است.
در عوض ائتلاف فتح هر 4 نماینده قبلی خود را که دو تای آنها از عصائب اهل الحق هستند در این دوره هم نامزد کرده است.
در جابهجایی نامزدها میان ائتلافهای سیاسی، ائتلاف دولت قانون دو نماینده خود را از دست داده است. «صادق مدلول»، استاندار سابق بابل، که در انتخابات سابق از ائتلاف دولت قانون وارد مجلس شده بود، در این دوره با ائتلاف نیروهای حکومت (الحکیم ـ العبادی) وارد میدان شده است.
«حسن فدعم» و «سلم طحیمر» نیز همچنان با ائتلاف الحکیم در انتخابات نامزد شدهاند هرچند دیگر نماینده جریان حکمت ملی از این استان، یعنی «لبنی رحیم» در این دوره نامزد نشده است.
«حنان الفتلاوی»، نماینده سابق، نیز با جدا شدن دوباره از «حیدر العبادی» با ائتلاف دولت قانون نامزد شده است.
«ثائر کتاب»، شاخصترین شیخ عشیره الجبور، نیز در این انتخابات از ائتلاف دولت قانون نامزد شده است. همچنین «علی کوه»، رئیس پلیس سابق استان بابل، که سال گذشته به علت اعمال خشونت در تظاهرات این استان برکنار شده بوده به صورت فردی نامزد شده است.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.