اطلاعات زیادی درباره قربانیان بزرگترین عملیات جاسوسی صهیونیستها در جهان به بیرون درز کرده است، اما بیتردید شرکت جاسوسی NSO بزرگترین ذینفع است، زیرا با اطلاعات به سرقت رفته میتواند علیه قربانیان سوءاستفاده کند.
سه سال از شکایت واتساپ از شرکت جاسوسی NSO رژیم صهیونیستی بهدلیل هک تلفن جف بزوس، مالک آمازون از سوی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و افشای کنترل تلفن همراه جمال خاشقجی، فعال مخالف سعودی با نرمافزار پگاسوس میگذرد، ماجرایی که آبروریزی بزرگی برای صهیونیستها در دنیا بهبار آورد. اما اکنون ابعاد گستردهتری از جاسوسی صهیونیستها فاش و موضوع به رسوایی بزرگ برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
در آخرین مورد، مشخص شد تلفن همراه امانوئل مکرون رئیسجمهور، نخستوزیر فرانسه و ۱۲ وزیر فرانسوی با این نرمافزار صهیونیستی هک شده است. همچنین جاسوسی از برهم صالح رئیسجمهور عراق، رابرت مالی نماینده بایدن در امور ایران و ۵۰ هزار شخصیت سیاسی و رسانهای دنیا افتضاح بزرگی برای تلآویو بهوجود آورده است.
همچنین تحقیقات بینالمللی فاش کرد، امارات از بیش از ۱۰ هزار شماره تلفن با استفاده از جاسوسافزار پگاسوس رژیم صهیونیستی جاسوسی کرده است. مایکروسافت نیز این برنامه جاسوسی صهیونیستی را کشف و خنثی کرد که به عقیده کارشناسان لابی امارات در اروپا را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
این رسوایی ها در حالی است که نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی مضحک خواستار ایجاد سپر جهانی در برابر حملات سایبری شد. این اقدامات شرکت صهیونیستی NSO که فروش آن با چراغ سبز وزارت جنگ رژیم صهیونیستی انجام میشود، صدای صهیونیستها را نیز درآورده و خواستار پاسخگویی مقامهای اسرائیلی هستند.
پگاسوس، ابزار جاسوسی صهیونیستها از جهان
رژیم صهیونیستی دارای ساختاری امنیتی و کاملاً نظامی است و مبنای اقداماتش را رفتارهای جاسوسی تشکیل داده است. تلآویو رژیمی مبتنی بر دادههای جاسوسی برای تعقیب، ربایش و قتل هر فردی است که برای آنها خطرناک باشد. این رژیم در دو دهه گذشته و همزمان با پیشرفت دانش بشری و موفقیتهای فراوان علمی ازجمله در حوزه فناوری و ساخت و بهروزرسانی تلفنهای هوشمند، تلاش زیادی کرده است با استفاده از ابزارهای جاسوسی به گوشیها نفوذ و اطلاعات موجود در آن را سرقت کند.
جاسوس افزارهای رژیم صهیونیستی در بسیاری از کشورها مشتری دارد و اصولاً یکی از دلایل برقراری روابط میان شیوخ عرب حاشیه جنوبی خلیجفارس با رژیم جعلی صهیونیستی، دسترسی به بدافزارهای جاسوسی بوده است تا مخالفان خود را تحت تعقیب قرار دهند. پگاسوس یکی از این بدافزارهاست که با افشاگریهای اخیر جنجال زیادی بهپا کرده و طیف وسیعی از سیاستمداران و روزنامهنگاران را هدف قرار داده است.
بیتردید شرکت صهیونیستی NSO بزرگترین ذینفع جاسوسی از شخصیتهای منطقه و جهان است
کنسرسیومی از روزنامهنگاران (از ۱۷ رسانه مطرح جهان) طبق تحقیقات خود متوجه جاسوسی پگاسوس از بسیاری از رهبران جهان، سیاستمداران و اصحاب رسانه شدهاند. طبق گزارش روزنامه واشنگتنپست، کاخ ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد، این موضوع در صورت تأیید خطری بسیار جدی است و تمام زوایای تاریک این گزارشها باید روشن شود. چند نفر از قربانیان فرانسوی این بدافزار اعلام کردهاند که به دادگاه شکایت خواهند کرد، بنابراین بهزودی تحقیقات قضایی آغاز خواهد شد.
تله جاسوسی محور عبری-عربی برای سران عرب و رهبران مقاومت
در گزارشی که کنسرسیوم تشکیل شده بهوسیله فوربیدن استوریز (Forbidden Stories) منتشر کرده، آمده است، تلفن محمد ششم، پادشاه مراکش در فهرست جاسوسافزار پگاسوس قرار داشته است. شماره تلفنهای همراه هک شده شامل شماره تعداد زیادی از اعضای خاندان سلطنتی مراکش مانند سلما بنانی، همسر پادشاه و مادر ولیعهد این کشور نیز میشود.
همچنین طبق گزارش منابع عراقی، در میان افرادی که هدف بدافزار جاسوسی پگاسوس قرار گرفتهاند، نام شخصیتهای سیاسی، دینی و نظامی بلندپایه این کشور به چشم میخورد که عبارتند از:
تلفن دفتر مرجعیت عالیقدر شیعیان آیتالله سیدعلی سیستانی
عادل عبدالمهدی، نخستوزیر پیشین
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر
علی الاعرجی، از مقامهای بلندپایه ارتش
سیدعمار الحکیم، رهبر جریان حکمت ملی
قاسم مصلح، فرمانده سازمان حشدالشعبی در استان الانبار
ثامر التمیمی، یکی از اعضای ارشد حشدالعشایری
فالح الفیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی
هادی العامری، رئیس سازمان بدر و رئیس ائتلاف عراقی فتح
احمد الاسدی، عضو مجلس
حسن الساری، (ابومجتبی) دبیرکل جنبش الجهاد و البناء
تلفن یکی از خبرنگاران شبکه عراقی آسیا
برهم صالح، رئیسجمهور
کنسرسیوم مذکور در بخشی از گزارش خود آورده است، امارات و عربستان برای شنود مکالمات مقامهای صنعا و بیشتر وزیران دولت مستعفی یمن به شرکت خصوصی صهیونیستی NSO متوسل شدهاند. طبق فهرست درز یافته از نرمافزار پگاسوس، در میان اسامی هدف شنود امارات، عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله و محمدعلی الحوثی، عضو شورای سیاسی انصارالله، عبدالکریم الحوثی، برادر دوم عبدالملک حوثی و حمزه الحوثی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله قرار دارند.
همکاری بن سلمان با دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی عجیب و غریب نیست و او بهدنبال جاسوسی از گوشیهای هوشمند شخصیتهای نزدیک به حزبالله است
از شاخصترین کسانی که در دولت منصور هادی شماره تلفن آنها هک شد احمد عبید بن دغر، نخستوزیر سابق دولت مستعفی است که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ متصدی این پست بود. تلفن همراه او از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ در عربستان هک شد و شاید تا همین امروز هم هک بوده باشد. بنابراین شنود او از زمان نخستوزیری وی در سال ۲۰۱۶ شروع شد، اما با پایان نخستوزیری تمام نشد.
هدف جاسوسی از خبرنگاران و شخصیتهای سیاسی منطقه
یکی از ابعاد جاسوسی بدافزار پگاسوس بهوسیله منابع غربی افشا شده، جاسوسی از شخصیتها و خبرنگاران سیاسی لبنان است. روزنامه لوموند، چاپ فرانسه در گزارشی نوشت: محمد بن سلمان خواهان جاسوسی از اصحاب رسانه و سیاستمداران لبنانی ازجمله میشل عون، رئیسجمهور این کشور با نرمافزار پگاسوس شده بود. شخصیتهایی از طبقه سیاسی و رسانهای در لبنان که هدف قرار گرفتند عبارتند از: سعد الحریری نخستوزیر سابق، جبران باسیل رئیس جریان آزاد ملی، عباس ابراهیم مدیرکل امنیت کل، حسن فضل الله و علی فیاض، دو نماینده حزبالله در مجلس، ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی، علی حسن خلیل، وزیر دارایی سابق، غسان بن جدو و ابراهیم الامین، از اصحاب رسانه.
می الخنساء، فعال حقوق بشر لبنان در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره ابعاد رسوایی جاسوسی رژیم صهیونیستی گفت: با وجود فناوریهای نوین، جهانیان باید بدانند جاسوسی امری عادی و طبیعی برای هر شخصی است که کوچکترین فایده و بهرهای برای سرویسهای اطلاعاتی داشته باشد. مردم عادی معتقدند اطلاعات گوشی همراهشان ارزشی برای هیچکس ازجمله سرویسهای اطلاعاتی ندارد، ولی این موضوع برعکس است و جاسوسها از کوچکترین اطلاعات افراد در جهت منافع خود و تحقق اهدافشان سود میجویند.وی با بیان اینکه نهتنها سیاسیون، بلکه اصحاب رسانه و دیگر اشخاص تحت رصد سرویسهای اطلاعاتی هستند و از آنها جاسوسی میشود، تصریح کرد: اینکه رسانههای غربی موضوعی به این سادگی را در بوق و کرنا کرده و مانور رسانهای به راه انداختهاند جای تعجب دارد، وگرنه هدف جاسوسی قرار گرفتن شخصیتهای سیاسی و رسانهای موضوع چندان عجیبی نیست.
الخنساء به اهداف پشتپرده طراحان این مانور رسانهای پرداخت و گفت: معتقدم هدف از انتشار این خبر آن هم در بازه زمانی کنونی که لبنان با بحران مواجه است، چیزی جز فشار بیش از پیش بر اقتصاد لبنان نیست. همکاری بن سلمان با دستگاه اطلاعاتی دشمن صهیونیستی عجیب و غریب نیست و او علاوه بر جاسوسی از شخصیتهای سیاسی و رسانهای، با هدف دستیابی به اطلاعات و اسرار مقاومت لبنان از گوشیهای هوشمند شخصیتهای نزدیک به حزبالله جاسوسی میکند.
الخنساء تصریح کرد: ما در لبنان صنایع نظامی، هستهای و تولیداتی نداریم که نگران افشا شدن اسرار آن باشیم و اینگونه افشاگریها بخواهد ما را نگران کند. اصحاب رسانه در لبنان دادههای قابل توجهی برای جاسوسها ندارند و تمام اطلاعات و اسرار کشور در اختیار کسانی است که دوست دارند رئیسجمهور، معاون یا وزیر شوند و بهطور خلاصه کسانی است که میخواهند شخصیتهای فاسد و دزد را در رأس قدرت قرار دهند.
به گزارش آنا، گرچه منابع غربی تأکید کردهاند گوشی تلفن همراه رئیسجمهور عراق مورد شنود قرار گرفته و از آن جاسوسی شده است، ولی دفتر ریاست جمهوری این کشور آن را تکذیب و اعلام کرد، این موضوع صحت ندارد، برهم صالح از تلفن همراه خود استفاده نمیکند و مکالمات و ارتباطات بهوسیله تلفن دفتر ریاست جمهوری انجام میشود که آن هم از سطح حفاظت بالایی برخوردار است.
با وجود این، افشای دستبرد به اطلاعات مقامهای عراقی باعث نشد تا تحلیلگران این کشور به آن واکنش نشان ندهند. علی فاهم، روزنامهنگار و فعال رسانهای عراق در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: موضوع جاسوسی عربستان و امارات با همکاری شرکت صهیونیستی پگاسوس از دستگاههای ارتباطی و تلفنهای همراه بسیاری از شخصیتها در لبنان و عراق نباید مورد بیتوجهی قرار بگیرد و از آن عبور کرد. جاسوسی از شخصیتهای رسمی و دینی عراقی بوده و باید مشخص شود آنها چه موضعی درقبال ماجرا دارند.
وی افزود: معتقدم بعد از اینکه جاسوسی امارات از شخصیتهای دینی، سیاسی، نظامی، امنیتی و رسانهای عراق ثابت شد، قطعاً انتظار هیچ پاسخی از دولت علیه امارات نخواهیم داشت. برای اینکه همین دولت از یک تیم اطلاعاتی اماراتی برای جاسوسی شهروندان عراقی درخواست کمک کرده است. این درحالی است که مشرق عباس، مشاور نخستوزیر هم تحت امر دستگاه اطلاعاتی امارات است.
مریم دولابی، فعال رسانهای لبنانی از زاویهای دیگر به موضوع جاسوسی از شخصیتهای منطقه میپردازد و در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا میگوید: درخواستی که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی از صهیونیستها برای دراختیار گذاشتن برنامه جاسوسی داشت، نقشه بزرگی است، ولی جدید نیست. باید در نظر داشت توطئههای بزرگی در جهان برای بر هم زدن آرامش و ثبات لبنان در دست طراحی و اجراست که در داخل کشور مزدوران سیاسی آن را با زد و بندهای پشتپرده اجرا میکنند.
وی افزود: پس از آنکه سعودیها و صهیونیستها بهوسیله سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان تهدید شدند، تصمیم گرفتند رسانههای لبنانی را هدف قرار دهند، زیرا معتقدند ابزار رسانهای کشور میتواند منافع خارجی آمریکا و منافع داخلی دشمن صهیونیستی را در معرض خطر قرار دهد.
فعال اجتماعی و رسانهای لبنان عنوان کرد: درخواست بن سلمان از صهیونیستها برای جاسوسی از فعالان رسانهای منطقه بهویژه لبنانیها تنها یک پیام دارد و آن، این است که بن سلمان بهتنهایی جرئت تصمیمگیری درباره تحولات پیشرو را ندارد و به این وسیله میخواهد اسرائیلیها را شریک تصمیمات خود کند.
به گزارش آنا، تاکنون اطلاعات زیادی درباره قربانیان این عملیات جاسوسی که بزرگترین در نوع خود و نقض حریم خصوصی هزاران هدف محسوب میشود، به بیرون درز کرده است. ممکن است کشورهایی که در این عملیاتها شرکت کردهاند، با خرید این برنامههای جاسوسی از شرکت مادر اسرائیلی، اطلاعاتی درباره مخالفان خود مانند عربستان، مراکش، امارات و بحرین بهدست آورده باشند، اما بیتردید شرکت صهیونیستی بزرگترین ذینفع است، زیرا به اسرار بسیاری دست یافته و چه بسا عکسها و فیلمهایی باشد که با اخاذی بخواهد درجهت تسلط بر قربانیان سوءاستفاده کند.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.