جنگ بر سر تصرف قندوز بین نیروهای طالبان و سربازان ارتش افغانستان چندین روز ادامه داشت. اکنون خبر از سقوط این شهر میرود. تصرف قندوز پس از تصرف زرنج و شبرغان بر دامنه تسلط طالبان در شمال و شمال شرقی افغانستان میافزاید.
بهرغم بمباران مناطق تحت تصرف طالبان توسط جنگنده بمبافکنهای آمریکا، نیروهای طالبان موفق به تصرف شهر قندوز و سرپل شدند.
خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه هشتم اوت (۱۷ مرداد) خبر از سقوط شهر قندوز داده است. خبرنگار این خبرگزاری درباره اوضاع این شهر نوشته است: «قندوز سقوط کرد. طالبان همه ساختمانهای مهم دولتی را به تصرف خود در آوردهاند.»
پیش از آن، نیروهای طالبان با انتشار چند پست توییتری مدعی تصرف قندوز شده بودند. اخباری مبنی بر درگیریهای شدید بین نیروهای طالبان و واحدهای ارتش افغانستان در مرکز این شهر گزارش شده بود. سقوط قندوز در جنگ داخلی افغانستان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
باید یادآور شد که دو شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز و شبرغان، مرکز ولایت جوزجان طی روزهای گذشته به تصرف طالبان در آمده بودند.
گفته میشود که جنگ در قندوز، خیابان به خیابان ادامه داشته است. طالبان پیش از آن اعلام کرده بودند که بخشهای مهمی از این شهر را متصرف شدهاند.
در یک سری پست توییتری، طالبان مدعی شده بود که مرکز شهر قندوز را به زیر کنترل خود درآورده و شمار زیادی از خودروهای نظامی و غیرنظامی و همچنین جنگافزار و دیگر اقلام تسلیحاتی را مصادره کردهاند.
تصرف شبرغان
شهر شمالی شبرغان، مرکز ولایت جوزجان روز شنبه هفتم اوت به تصرف طالبان در آمده بود. این شهر محل زیست عبدالرشید دوستم، جنگسالار ایالت جوزجان است.
گفته میشود دولت مرکزی افغانستان خواستار مقابله نیروهای دوستم با نیروهای طالبان شده است. پیش بینی میشود که این نیروها عملیات خود را علیه تصرف این شهر توسط طالبان طی روزهای آینده آغاز کنند.
این در حالی است که بمبافکنهای بی-۵۲ ایالات متحده آمریکا روز شنبه مواضع طالبان در جوزجان را هدف حمله قرار داده بودند.
طالبان مدعی شده است که این حملات تاثیر چندانی بر پیشروی آنها در شمال افغانستان نداشته است. طالبان مدعی است که عمده قربانیان این حملات را شهروندان غیرنظامی تشکیل میدهند. این در حالی است که بر اساس برخی از خبرها، گفته میشود تلفات طالبان زیاد بوده است.
منبع:https://www.dw.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.