در همین رابطه، منبعی در حزبالله لبنان به العربی الجدید گفت: ما قصدی برای تشدید تنش نداریم و بمباران اخیر اسرائیل همانند هر تجاوز دیگری نمیتوانست بدون پاسخ بماند.
در همین رابطه، منابع رسانهای اسرائیلی به نقل از «نفتالی بنت»، نخستوزیر اسرائیل اعلام کردند وی قصد دارد برای رایزنی امنیتی با وزیر امنیت و رئیس ستاد مشترک ارتش درباره تحولات مربوط به مرزهای لبنان نشستی برگزار کند.
در گزارش رسانههای اسرائیلی آمده است، تلآویو درک میکند که حزب الله راکتها را به سمت مناطق باز و غیر مسکونی شلیک کرده و قصد نداشته تا به شهروندان و سربازان اسرائیلی آسیب وارد کند.
تاکنون گزارشی درباره تلفات و خسارات احتمالی این حملات منتشر نشده است اما منابع محلی از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در مناطقی از اسرائیل و همچنین بلندیهای جولان که در جنگ خاورمیانه در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شد، خبر دادند.
ارتش اسرائیل هم روز جمعه اعلام کرد که جنگنده های اسرائیل در پی حمله موشکی به مواضع نیروهایش، به مناطق تحت کنترل حزب الله در جنوب لبنان حمله کرده است.
بر اساس اعلام ارتش اسرائیل، نیروی هوایی این کشور در صدد حمله به مناطقی هستند که ۱۹ موشک از آنجا به سوی نیروهای اسرائیلی پرتاب شدهاند.
رادیو ارتش اسرائیل هم خبر داد که نیروهای نظامی این کشور بخش هایی از مناطق تحت کنترل حزب الله در جنوب لبنان را زیر آتش توپخانه گرفتهاند.
با وجود این ارتش اسرائیل اعلام کرد که هر دو طرف علاقه ای به تشدید تنش ندارند.
البته منابع خبری در منطقه بر این نکته تأکید دارند که هر دو طرف برای جلوگیری از هرگونه تلفات انسانی با دقت عمل میکنند، زیرا «هرگونه حرکت اشتباه میتواند به جنگ همه جانبه منجر شود.»
با این حال نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در مرز لبنان و اسرائیل نیز در مورد «وضعیت بسیار خطرناک» در این منطقه هشدار دادند. در بیانیه این نیروها آمده است: «این یک وضعیت بسیار خطرناک است و اقدامات تشدید کننده در دو روز گذشته در دو طرف مشاهده شده است.»
بیانیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد، نظر برخی تحلیلگران سیاسی که معتقدند تنش در منطقه «بسیار جدی» است را تقویت میکند. این گروه از تحلیلگران سیاسی بر این باورند که درگیریهای نظامی چند روز گذشته یک رویارویی میان جناح های لبنانی و اسرائیل نیست بلکه بخشی از درگیریهای بزرگتر منطقهای است.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.