بعد از گمانهزنیها و اظهارات غیر رسمی که به رسانهها درز کرده بود، دیگر مشخص شده که قرار است بغداد در اواخر ماه جاری میلادی میزبان نشست دستکم 10 کشور همسایه و منطقه و اروپایی باشد.
تا اینجای کار ایران، ترکیه، عربستان، کویت، اردن، مصر، فرانسه، قطر، امارات به این نشست دعوت شدهاند و نمایندگانی از اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز در آن حضور خواهند داشت. در میان همسایگان عراق هنوز مشخص نیست که آیا سوریه هم دعوت خواهد شد یا نه.
منابع عراقی تأکید کردهاند که فرانسه نیز وارد میدان شده و چند کشور منطقه را به حضور بلندپایه در این نشست تشویق کرده است.
برنامهای که در آغاز از آن به نشست کشورهای همسایه عراق یاد میشد پس از مکالمه تلفنی «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق، با «امانوئل مکرون»، رئیس جمهوری فرانسه، ابعاد بینالمللی گستردهتری یافت.
در روزهای گذشته، نخستوزیر عراق وزیر برنامهریزی را به کویت، وزیر امور خارجه را به ترکیه و عربستان و ایران، وزیر دارایی را به اردن، وزیر دفاع را به مصر فرستاد تا دعوتنامههای رسمی را به سران این کشورها ابلاغ کنند.
موعد اولیه این نشست 29 اوت و پس از برگزاری مراسم عاشورا در عراق که با تدابیر شدید امنیتی همراه میشود خواهد بود.
یک مقام بلندپایه در وزارت امور خارجه عراق تأکید کرد که عربستان و ایران و ترکیه از مشارکت در این نشست استقبال کردهاند و افزود که عربستان منتظر اطلاع از سطح مشارکت ایران و ترکیه در این نشست است تا درباره مشارکت شخص ولیعهد، محمد بن سلمان، تصمیم بگیرد.
به گفته این مقام در مورد دیگر کشورها هم همینطور است و آنها هم ضمن استقبال از اصل ایده باید درباره سطح مشارکت تصمیم بگیرند.
این مقام تأکید کرده که فرانسه نیز وارد میدان شده و در تماس با سران برخی کشورها آنها را به مشارکت در آن تشویق کرده است چنانکه خود مکرون نیز در آن شرکت خواهد کرد.
به گفته این مقام عراقی در مورد دعوت از «بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه، هنوز کمیته هماهنگکننده این نشست به نظر جامعی نرسیده است و این موضوع تا دو روز آینده مشخص خواهد شد.
همزمان منابعی نزدیک به دفتر نخستوزیر عراق، تأکید کردند که کمیته هماهنگکننده این نشست که به ریاست «نزار الخیرالله»، قائممقام وزارت امور خارجه عراق، تشکیل شده در حال تدوین دستور کار نشست است که شامل همکاری در عرصه امنیتی و مبارزه با داعش، حل اختلافات مرزی و آبی، افزایش همکاریها در بخش بازرگانی و سرمایهگذاری و حمل و نقل و بهداشت میشود.
پیش از این «فؤاد حسین»، وزیر امور خارجه عراق، نیز در اظهاراتی غیر رسمی تأکید کرد که این کنفرانس با هدف «به حرکت درآوردن آبهای راکد در منطقه برگزار میشود و هدف از آن گرفتن عکس یادگاری نیست».
او همچنین گفت که فضای «بسیار مناسبی» برای برگزاری نشست دوجانبه ایران و عربستان در حاشیه این نشست فراهم شده است.
«نجم خالد البتال»، وزیر برنامهریزی عراق، نیز در اظهاراتی تلویزیونی تأکید کرد که شاه اردن و رئیس جمهوری مصر که کمتر از یک ماه پیش به بغداد سفر کرده بودند، و همچنین رئیس جمهوری فرانسه تأکید کردهاند که شخصا در این نشست شرکت خواهند کرد.
«حسین علاوی»، مشاور نخستوزیر عراق، تأکید کرد که همه کشورهایی که به این نشست دعوت شدهاند از این دعوت استقبال کردهاند و افزود که مشارکت در سطح سران کشورها خواهد بود.
او گفت که سران ایران از این نشست حمایت میکنند و در آن مشارکت سطح بالا خواهند داشت.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.